Családi majálisra várják a pécsieket a Balokányba, hétvégére is jutnak programok

2019. április 30. kedd 17:16

Családi majálisra várják a pécsieket a Balokányba, hétvégére is jutnak programok

Csónakázás, állatsimogató, ugrálóvár és színpadi produkciók - ez csupán néhány elem abból a programkavalkádból, amit május 1-jén kínál a Balokány-liget. Pécsett nemcsak szerdán, hanem a hétvégén is rendeznek majálisokat. 

 

 

Május elsején a Balokányba várják a családokat, ahol sokféle programmal készülnek a szervezők.

Pécs zöld szívében délelőtt tíz órakor kezdődnek a rendezvények, este 6-ig várják az érdeklődőket színes zenés és táncos produkciókkal, állatsimogatóval, kreatív foglalkozásokkal, különböző játékokkal.

A délelőtti állatsimogató a Misina Természet- és Állatvédő Egyesületnek köszönhetően valósul meg, a tűzoltóautó-simogatással és elsősegély-bemutatóval a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület jelentkezett be, az öko játékokat és kézműveskedést a Zöld-Híd Alapítvány felügyeli, a papírsárkány-készítésben és -eregetésben a Kenderzsupp Egyesület segít.

A vízen pedig nem csupán hajómodell-bemutatót tekinthetnek meg az érdeklődők, de csónakázni is lehet, ami minden bizonnyal maradandó élményt jelent majd a gyerekeknek és a szüleiknek.

A Mandulásban szerdán a balliberális pártok és a szakszervezetek tartanak majálist.

A VII. Pécs-Keleti Családi Majálist szombaton rendezik a Tesco parkolóban, légvárak, kézműves-foglalkozás, arcfestés és csillámtetoválás, pónilovaglás, ügyességi feladatok és íjászkodás is várja a gyerekeket.
Délután kettőtől fellépők szórakoztatják a publikumot a színpadon, este sztárvendégek is érkeznek.

Ugyancsak szombaton tartják a VII. Uránvárosi Családi Majálist,
Délelőtt tíztől estig az Uránbányász téren, a Szilárd Leó parkban ringató, játékos programok, állatsimogató, járműbemutató, élő rádiós kívánságműsor, játszóház, aszfaltfestés és sok fellépő is lesz az egész napos programon.

EQM