Csaknem hatszáz játék gyűlt össze idén az állatkert jótékonysági akcióján

2018. december 13. csütörtök 13:30

Csaknem hatszáz játék gyűlt össze idén az állatkert jótékonysági akcióján

Második alkalommal rendezte meg a Pécsi Állatkert a Nagycsaládos Egyesülettel közösen a Plüssmaciért élő macit elnevezésű jótékonysági akciót, amely során mintegy hatszáz játék gyűlt össze a nehéz helyzetben lévő gyermekek számára. 

 

Rengeteg gyermek érkezett szombaton a Pécsi Állatkertbe, ahol egy jótékonysági akció zajlott: aki egy játékkal érkezett a parkba, kedvezményesen látogathatta meg az ott élő állatokat.

 

A kezdeményezés híre ebben az évben nagyon sok családhoz eljutott, hiszen közel hatszázan váltottak jegyet a parkba. Az összegyűlt több mint ötszáz játékot a Meszesi Tanoda gyermekei és ormánsági gyermekek számára osztották ki a pécsi Nagycsaládos Egyesület közreműködésével.

Herbert Gábor a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület elnöke elmondta, a várakozásukat felülmúlóan nagyon jószívűek voltak a gyermekek, ezért nagyon sok játék gyűlt össze, sokkal több, mint amire számítottak.

A kezdeményezést tavaly rendezték meg először, akkor körülbelül 100 játék gyűlt össze. Az elgondolás sikerét mutatja az idei félezres ajándékszám.

– Tavaly találtuk ki a nagycsaládos egyesülettel közösen, hogy decemberben adománygyűjtő akciót indítsunk. Ezzel a pécsiek, baranyaiak is meg tudják látogatni az állatkertet kedvezményes áron, illetve az ajándékokat összegyűjtjük rászoruló gyermekeknek – mondta el Siptár Dávid, a Pécsi Állatkert igazgatója, aki hozzátette, az akciót folytatni szeretnék, és bíznak abban, hogy jövőre még több gyermeknek okoznak majd örömöt.

 

 

Forrás: Pécsi Állatkert