Csak részben bontják el a régi vásárcsarnokot, irodákat alakítanak ki benne

2018. július 13. péntek 08:44

Csak részben bontják el a régi vásárcsarnokot, irodákat alakítanak ki benne

Javában folyik a pécsi autóbusz-pályaudvar melletti terület fejlesztése, az úgynevezett Zója-tömb szélén új vásárcsarnokot építenek fel, míg a mostani, elég rossz bőrben lévő komplexumot visszabontják, és kereskedelmi-szolgáltató funkcióval ruházzák fel.

Lassan, de biztosan halad előre a Bajcsy-Zsilinszky utca és a buszpályaudvar közötti környék modernizálása, rehabilitációja. Az önkormányzat tervei szerint jelentős, 800 millió forintos zöldterület-fejlesztést hajtanak végre a régi vásárcsarnok területén.

A projekt keretében a mostani, pilléres szerkezetű létesítményt visszabontják, amelynek során a jelenleg is kétszintes, mintegy 1300 négyzetméter alapterületű épületrész marad meg, amit kereskedelmi-szolgáltató funkcióval ruháznak fel, így az a későbbiekben hasznosíthatóvá válik.

 


 

A telek teljes területén - így az elbontandó épületrész helyén - új parkolóhelyeket alakítanak ki, emellett rengeteg növényt ültetnek el, gyakorlatilag egy új parkot hoznak létre.

A beruházással kapcsolatban Páva Zsolt polgármester hangsúlyozta, hogy az szervesen kapcsolódik a Bajcsy-Zsilinszky utca környékének infrastrukturális fejlesztéséhez, amelynek keretében teljesen átalakul a közlekedés a területen.

- Új kerékpárutat alakítunk ki, amely szervesen kapcsolódik az egyetemi bringahálózathoz, amely során átrendezik az Ipar utcai kereszteződést is, így könnyebben elérhető lesz Kertváros a belvárosból. A fejlesztés ugyanakkor sokkal többet is ígér, hiszen nem csupán ez a beruházás valósul meg, hanem az új vásárcsarnok építésével a teljes környék megújul, igazodva a pécsiek igényéhez, valamint a modern kor kihívásaihoz - fogalmazott a városvezető.

 

H. L. B. - Fotó: Dittrich Éva