Bogár László az Iparosházban: a "globális hatalomgazdaság markában"

2012. június 15. péntek 21:13

Bogár László az Iparosházban: a

Az Iparosház nagytermében tartott előadást pénteken este Kiút a válságból címmel Bogár László közgazdász. Az első Orbán-kormány Stratégiai Elemző Központjának egykori vezetője telt ház előtt fejtette ki gondolatait a „globális hatalomgazdaság" magyar nemzetre gyakorolt ármányairól, valamint arról, mit tehetne a mintegy félmillió „igaz magyar", hogy összefogás révén a maga javára fordítsa a nemzet ellen folyó háborút. Az ismert közgazdász a Jobbik pécsi alapszervezetének meghívására érkezett Pécsre. 

Az Iparosházba meghirdetett késő délutáni, kora esti előadás - amely Gyimesi Gábor jobbikos képviselő vendéglátása mellett zajlott - jó negyedóra késéssel kezdődött, miután a szervezők nem számítottak annyi érdeklődőre, mint ahányan végül is megjelentek az eseményen.

A közönség soraiban - amely nagy ovációval köszöntötte az előadót - a nyugdíjasok és a családfenntartó édesapák-édesanyák mellett szép számban akadtak fiatalok is. Ez utóbbiak egyike lapunk munkatársának azt mondta, már évek óta figyelemmel kíséri „a professzor úr" ténykedését, ezért is volt kíváncsi aktuális eszmefuttatásaira.

A közgazdász előadásának kiindulópontja szerint "nagy bajban van a haza, mert hiányzik az az összehangolt nemzetstratégiai cselekvés", amely a magyar nemzet kárára immár évszázadok óta tartó - ám természetében időközben megváltozott - háború sikeres megvívásához lenne elengedhetetlen. (Eme háborút Jelenczki István négyrészes dokumentumfilmje taglalja, Bogár onnan kölcsönözte terminológiáját.)

NÉZZE MEG A FÓRUMOT KÉPGALÉRIÁNKBAN:



"Az ellenség eszközei között szerepel a kereskedelmi tévé- és rádió csatornák, mint tömegpusztító fegyverek bevetése, csakúgy, mint a pénzfegyverek", amelyek gúzsba kötik és kiszolgáltatottá teszik az országot. A sikeres túléléshez, az „önújrateremtéshez" elengedhetetlen, hogy a félmillió „igaz magyar" - azok, akik képesek rá, hogy a többi magyart meggyőzzék és irányítsák - egységbe kovácsolja a nemzetet, hogy az ellent tudjon állni a „globális hatalomgazdaság profit- és kamatszivattyújának".

Hogy ez miként lehetséges Bogár László szerint?

A makropolitikában és -gazdaságban elvesztett csaták után (lásd: Orbánék forradalma) mikroszinten, a helyi közösségek szintjén kell harcolni, például a helyi pénz bevezetésével, magyar áruk és termékek vásárlásával. A „globalóma" (Bogár találó elnevezése a világuralmat gyakorló szuperstruktúrára, amely rákos sejtként falja fel a világot) előbb-utóbb ugyanis elpusztul, csak "azt nem tudni, hogy mikor"...

Zárásként Bogár László reményét fejezte ki, hogy ebben a pécsi „szeretetközösségben" tartott előadása nem az utolsó volt, s az általa felállítani szorgalmazott nemzeti önképző körök segíthetnek kiutat találni a magyarságnak ebből a régóta tartó „lejtmenetéből".

Ennek előmozdítása végett ajánlotta a hallgatóság figyelmébe három hónapja megjelent, Globalobüntiben című új könyvét.

H. L. B. - Fotó: Dittrich Éva