Bemutatta első öt képviselőjelöltjét az Összefogás Pécsért Egyesület

2019. június 13. csütörtök 13:25

Bemutatta első öt képviselőjelöltjét az Összefogás Pécsért Egyesület

A Civil Közösségek Háza kertjében tartott sajtótájékoztatón mutatta be az Összefogás Pécsért Egyesület első öt képviselőjelöltjét. A tavaly elindított Szövetség Pécsért mozgalom keretében csatlakozó jelöltek mindannyian a civil szférából érkeztek. 

 

 

- Az állandó tagadásra és a rombolásra nem, de a közös városépítésre nyitottak vagyunk minden olyan szervezet felé, amely ezt a célt helyezi előtérbe - mondta a képviselőjelölteket bemutató sajtótájékoztatón Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület elnöke, aki szóba hozta a helyi baloldal által alapított Mindenki Pécsért Egyesületet is, amelyet szerinte csak a Fidesz-ellenesség vezet, városépítő programjuk nincs. Kővári szerint ez a tömörülés ráadásul nem civil jelölteket állít, hanem fedőnév alatt elsősorban baloldali politikusokat akarnak civil köntösbe bújtatni. 


Az Összefogás Pécsért Egyesület legfontosabb programelemei a 2010 és 14 között megalkotott Fenntartható Városfejlesztési Stratégia megvalósítása, valamint a helyiek minél hatékonyabb bevonása a város közügyeibe.

A sajtótájékoztatón bemutatták az első öt képviselőjelöltet is, akik a helyi civil szférából érkeztek, és többüknek már komoly közgyűlési tapasztalatai is vannak.

Az uránvárosi, nyugati városrészt Varga Zsanett képviseli, aki az Életmód Egyesület vezetője. Kertvárosban Varga Péter a lakásszövetkezet egyik frontembere, korábbi önkormányzati képviselő indul.

Árpádváros és Postavölgy választóit a környezeti fenntarthatósággal évek óta foglalkozó Tóth Róbert (képünkön) közgazdász fogja megjeleníteni.

Pécsbánya és környéke képviseletében az évek óta ott élő, több keleti városrészi civil szervezet vezetője, korábbi képviselője, Vozár Pál indul az őszi önkormányzati választásokon.

A Somogy-Vasas-Hird városrészt a korábbi éveknek megfelelően Berényi Zoltán képviselné, a Vasasért Egyesület vezetője jelenleg is önkormányzati képviselő.

Végül Kővári János még elmondta, hogy ő személy szerint pedig az ÖPE legfőbb támogatóit a Belváros és a Mecsek-oldal polgárait is képviselni fogja.

 

EQM