Befejezéséhez közeledik a Belvárosi Általános Iskola felújításának első üteme

2018. szeptember 14. péntek 15:14

Befejezéséhez közeledik a Belvárosi Általános Iskola felújításának első üteme

A Belvárosi Általános Iskolában az elmúlt hónapokban 140 millió forintos felújítás zajlott, a munka a végéhez közeledik, ezzel lezárult az intézmény modernizációjának első üteme - jelentette be újságíróknak Őri László alpolgármester pénteken újságíróknak. 

 

A Pécsi Tankerület szervezésében lebonyolított program során energetikai korszerűsítést hajtottak végre, kicserélték többek között a tornaterem ablakait, teljesen megújult a sportudvar és a környéke, a felső udvar is új burkolatot kapott a korábbi, rendkívül elhasznált helyett.


Őri László pénteken újságíróknak beszélt a fejlesztésekről, hozzátéve: felajánlotta, hogy saját képviselői keretéből a kültéri padok megújítását támogatja. Hangsúlyozta, akadálymentesítési beruházások is zajlottak, így a mozgáskorlátozottak is könnyebben tudnak közlekedni az intézményben.

Az intézmény az egyik legjobb tanulmányi eredményeket felmutató és legkedveltebb pécsi
intézmény, ott jelenleg 650 diák tanul.

Őri elmondta, hogy van még teendő bőven az intézményben. Ahhoz, hogy a jövőben további fejlesztések is valósulhassanak meg az állam által fenntartott és működtetett intézményben, a város partnerségét ajánlja a tankerületnek.