Baranyai kisgyermekeknek juttat el ajándékokat a megyei önkormányzat karácsonyra

2021. december 17. péntek 16:09

Baranyai kisgyermekeknek juttat el ajándékokat a megyei önkormányzat karácsonyra

Véget ért a Baranya Megyei Önkormányzat cipősdoboz akciója. A kezdeményezést a Baranya Segít Program keretében hívta életre Őri László, a megyei közgyűlés elnöke. Az akcióhoz családok, munkahelyek és a hivatal kollégái is csatlakoztak.

 

Tartós élelmiszerekkel, játékokkal, ruhákkal teli csomagokat adott át Őri László pénteken a Székesegyház Nagycsaládos Egyesület és a Pécsimami Egyesület részére. Az ajándékcsomagokat a napokban rászoruló pécsi és baranyai gyermekeknek juttatják el a szervezetek.


Gellén Nóra, a Pécsimami egyesület elnöke elmondta, jó helyre kerülnek az adományok.

Többek között egy súlyos betegségből felgyógyult, gyermekét egyedül nevelő édesanyának is visznek ajándékot, de a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Befogadó Otthonába is jutnak még meglepetések.


A jótékonysági akciót a Baranya Segít program keretében hirdette meg a megyei önkormányzat.

Őri László felidézte, tavaly azért indította útjára a Baranya Segít programot, hogy a járvány alatt túlfeszített egészségügyi dolgozók, háziorvosok, mentősök mindennapjait segítse.

- A program mostanra kinőtte magát, így azt gondoltam, hogy karácsony előtt a pécsi, baranyai rászoruló gyermekek ünnepét is megpróbáljuk szebbé varázsolni - fogalmazott.

Hozzátette, a számos megyei jótékonysági akció azt mutatja, hogy jól működik a társadalmi szolidaritás Baranyában.

A tavalyi évhez hasonlóan az ünnepek alatt a Baranya Megyei Önkormányzat idén is meleg ebéddel készül a mentősöknek és a háziorvosi ügyeletben dolgozóknak, valamint a Covid osztályon dolgozó ápolóknak, orvosoknak is süteményt és üdítőket juttatnak el.

EQM