Baranyában lebukott embercsempészek ellen emeltek vádat

2020. október 03. szombat 16:20

Baranyában lebukott embercsempészek ellen emeltek vádat

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a két afgán állampolgárságú férfinak az ügyében, akik migránsokat akartak külföldre szállítani Baranyából. 

 

 

 

Embercsempészés bűntett elkövetése miatt nyomozott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság két 23 éves afgán állampolgárságú férfi ellen.

A két férfi 2020. február 23-án hajnalban egy osztrák honosságú személygépkocsival közlekedett Matty külterületén, amikor a rendőrök ellenőrizték őket.

Az intézkedés során felmerült a gyanúja annak, hogy a gépkocsi migránsok továbbszállításához köthető, illetve a járműben utazó két férfi nem tudott észszerű magyarázatot adni arra, hogy miért tartózkodnak Magyarországon.

A rendőrök az autót lefoglalták, a csempészeket pedig elfogásukat követően előállították a rendőr-főkapitányságra.

Nem sokkal később a helyszín közelében hat migránst tartóztattak fel az egyenruhások. A nyomozók megállapították, hogy a két férfi azért érkezett az országba, hogy migránsokat szállítsanak külföldre.

Gyanúsítotti kihallgatásukat követően embercsempészés miatt őrizetbe vették őket, majd kezdeményezték letartóztatásukat, amelyet a Pécsi Járásbíróság elrendelt.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Forrás: BMRFK