Baranyában átlépte az ötezret a fertőzöttek száma, egyre több beteget ápolnak kórházban

2020. november 25. szerda 09:38

Baranyában átlépte az ötezret a fertőzöttek száma, egyre több beteget ápolnak kórházban

3806 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 185 687 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Baranyában 161 új fertőzöttet azonosítottak.

 

Elhunyt 106 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 114 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 137 553 fő. Az aktív fertőzöttek 22%-a, az elhunytak 25%-a, a gyógyultak 26%-a budapesti.

7718 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 656-an vannak lélegeztetőgépen.

Baranyában 161 új fertőzöttet azonosítottak, így a számuk a járvány kezdete óta 5035.

A gyógyultak számát részben hiányzó adatszolgáltatás miatt holnap frissítjük, a legutóbbi adatszolgáltatás szerint 44 020 fő.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett újabb védelmi intézkedések.

Keddtől újabb a járvány lassítását és az idősek védelmét szolgáló intézkedés lépett életbe. A kormány elfogadta az Idősek Tanácsa javaslatát, és hétköznapokon 9 és 11 óra között bevezeti az idősek vásárlási sávját, amikor csak a 65 év felettiek léphetnek az üzletekbe. Hétvégén pedig 8 és 10 között érvényes ugyanez. Emellett azonban fontos tudni, hogy az idősek a csak nekik fenntartott vásárlási idősávon kívüli más időpontban is vásárolhatnak.

A kormány mai ülésén értékeli a jelenleg érvényben lévő korlátozó intézkedések hatását és szükségességét. Továbbra is kérjük a magyar emberek együttműködését és fegyelmezettségét a szabályok betartásában!

A rendőrség szigorúan ellenőrzi a szabályok betartását, pénzbírságot szabhat ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, bezárja. A katonák az ország több városában támogatják a rendőrök munkáját és 93 kórházban tehermentesítik az egészségügyi dolgozókat .


EQM