Baltával felfegyverkezve támadt idős munkaadójukra egy baranyai ikerpár

2018. november 14. szerda 10:23

Baltával felfegyverkezve támadt idős munkaadójukra egy baranyai ikerpár

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt két baranyai férfi ellen, akik az év elején baltával törték be az idős sértett házának ablakait.

 

A vádlottak egypetéjű ikrek, akik hajléktalan, italozó életmódot folytattak, állandó jövedelemmel, vagyonnal nem rendelkeztek, azonban korábban gyakran dolgoztak borért és élelemért a későbbi, idős korú sértettnek.

2018. február elején a két testvér már a délelőtti órákban nagy mennyiségű alkoholt és kábítószert fogyasztott, ami agressziót váltott ki belőlük. A tudatmódosító szerek hatása alatt arról beszélgettek, hogy korábban a munkaadójuknak kárt okoztak, azonban a kárral arányban nem álló túlmunkával kellett azt ledolgozniuk.

Ezen a vádlottak felhergelték magukat, magukhoz vettek egy baltát, és kiabálva, szitkozódva elindultak a sértett házához. Az idős sértett észrevette a vádlottakat, megijedt tőlük, ezért lakattal bezárta kaput. A továbbra is ordítozó vádlottak azonba rángatni kezdték a kerítést, és beugrottak az udvarra. Itt tovább folytatták a trágár üvöltözést, fenyegetést, és a náluk lévő baltával az egyikük többször ráütött a bejárati ajtóra, az ablakokra és a lépcsőre is.

Amikor az egyik férfi észrevette, hogy cselekményüket többen észlelték, meztelenre vetkőzött, és a helyszínen jelenlévők szeme láttára széttárt kézzel körbefordult, miközben közölte, hogy „ez vagyok!", illetőleg „kiállok bárkivel".

Ekkor az időközben helyszínre érkezett polgármester felszólította a férfit, hogy öltözzön fel, és menjenek haza, amit a vádlottak meg is vettek.

A két férfi a kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást egy baltával követte el, így cselekményük felfegyverkezve elkövetett garázdaságnak illetve magánlaksértés bűntettének minősül, amely miatt öt év szabadságvesztés is kiszabható. 

Képünk illusztráció.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség