Azzal fenyegetőztek a rablók, ha nem kapnak pénzt, levágják áldozatuk fülét

2018. szeptember 17. hétfő 09:22

Azzal fenyegetőztek a rablók, ha nem kapnak pénzt, levágják áldozatuk fülét

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felfegyverkezve, csoportosan, jelentős értékre elkövetett rablás bűntette miatt folytat nyomozást, mely eljárásban újabb gyanúsított került letartóztatásba. 


Az ügyészség közlése szerint a sértett vállalkozóként dolgozott, tevékenységét részben lakásán folytatta, ahol gyakran fogadott ügyfeleket. 

A budapesti elkövetők tudomást szereztek arról, hogy jelentős összeget tart otthon, így elhatározták, hogy a vállalkozót lakásán kirabolják.


2017. júniusában az egyik este, a sértett pécsi otthonában tartózkodott, mikor a fekete maszkot viselő gyanúsítottak a lakásába berontottak. A földre lökték, hasra fektették, kezeit műanyag gyorskötözővel összekötötték.


Miközben a pénzt követelték tőle, a földön fekvő sértettet felváltva, testszerte ütötték,
rúgták.


Az egyik elkövető a konyhából egy kést vett elő, majd felszólította a sértettet, hogy adja át a pénzét, különben füleit levágja. Mindezt alátámasztva metszéseket ejtett a sértett fülein.


Az elkövetők a kutatás során megtalálták gépkocsijának indítókulcsát, valamint közel 10 millió forint készpénzét.


Időközben a szomszéd hangokat hallott a sértett háza felöl, majd az ablakon kinézve látta, hogy a lakásban álarcot viselő személyek tartózkodtak, ezért értesítette a rendőrséget. Az elkövetők észlelték a kiérkező rendőröket, ezért a rabolt pénzzel együtt a helyszínről elmenekültek.

Az elkövetők közül a rendőrség a helyszínen egy személyt elfogott, tőle a rabolt pénz
jelentős részét lefoglalták.

Vele szemben a Baranya Megyei Főügyészség korábban már vádat emelt.
Időközben az egyik társa is beazonosításra került, azonban ő a cselekmény elkövetése után megszökött, külföldre távozott, így vele szemben elfogatóparancs kibocsátására került sor.

Az elfogatóparancs alapján a gyanúsítottat elfogták, akinek a letartóztatását a Pécsi
Járásbíróság egy hónap időtartamra elrendelte.

Képünk illusztráció.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség - Fotó: pixabay