Az LMP után a Jobbik is bejelentette, nem támogatja a pécsi balliberálisok polgármesterjelöltjét

2019. május 02. csütörtök 17:32

Az LMP után a Jobbik is bejelentette, nem támogatja a pécsi balliberálisok polgármesterjelöltjét

Saját jelöltet állít az őszi pécsi polgármester-választásra a Jobbik és az LMP. Ezt Keresztes László Lóránt LMP-társelnököt követően Gyimesi Gábor, a Jobbik pécsi elnöke és önkormányzati képviselője is megerősítette csütörtöki sajtótájékoztatóján, ahol Bana Tibor, a Jobbik alelnöke és európai parlamenti képviselőjelöltje is ismertette EP-programjukat, írta a PécsMa.hu.  

 

 

Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke a minap úgy nyilatkozott, hogy sem az LMP, sem a Jobbik nem támogatja Péterffy Attilát, az MSZP-DK-Momentum közös pécsi polgármesterjelöltjét. A terveik szerint néhány héten belül színre lép Pécsett egy alkalmas közéleti szereplő. Nyár végén pedig közvélemény-kutatással döntenék majd el, ki a legalkalmasabb a város vezetésére.

Ezzel kapcsolatban kérdeztük Gyimesi Gábort, valóban így lesz-e, aki megerősítette a zöldpárt társelnökének szavait. Arra azonban, hogy ki lesz a jelölt, mit tudhatunk róla, szűkszavúan felelt.

- Semmit - így az önkormányzati képviselő. - Valóban megtaláltuk őt, de egyelőre semmit nem mondunk.

- Rengeteg alkalmas ember van, akit megkerestünk, beszélgettünk velük, de félnek bevállalni ezt, féltik az egzisztenciájukat, családjukat attól, hogy ők ellenzéki polgármesterjelöltként bejelentkezzenek - tette hozzá.

- Rendkívül fontos a korrupció visszaszorítása, egyik fő célkitűzésünk a korrupció elleni küzdelem. Ugyanígy vissza kell szorítani az illegális migrációt is, visszaállítani a határőrséget - mondta el a sajtó képviselőinek Bana Tibor az EP-választásokkal kapcsolatban.

A Jobbik alelnöke kiemelte a bér- és nyugdíjuniót is, cél, hogy ezek a juttatások felzárkózzanak a nyugati színvonalhoz. Említést tett az álhírek, a fake news elleni küzdelemről, ami nem csupán hazai, európai szinten is kulcskérdés.

- Mindenkit bíztatok, hogy menjen el szavazni, egy biztonságos Európa, egy szabad Magyarország a tét - tette hozzá a Jobbik EP-képviselőjelöltje.

Képünkön: Gyimesi Gábor és Bana Tibor.

Forrás: PécsMa.hu