Autóra dőlt egy fa a Pélmonostor utcában, tízemeletes tetejét árasztotta el az özönvíz

2018. június 13. szerda 10:12

Autóra dőlt egy fa a Pélmonostor utcában, tízemeletes tetejét árasztotta el az özönvíz

Kidőlt fák, elárasztott pincék Pécsett és a megyében: újabb durva vihar csapott le szerdára virradó éjszaka.

Pécsett, a Fenyő utcában egy 8 méter magas fa gyökerestől kidőlt, kidöntött egy távközlési oszlopot és leszakított egy távközlési kábelt valamint egy autót megrongált. A pécsi tűzoltók a fát motoros fűrésszel eltávolították.

Lánycsók Kossuth utcájában egy családi ház tetőszerkezetében keletkezett tűz az éjszaka folyamán. A mohácsi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat, személyi sérülés szerencsére nem történt.

Az 57-es úton Szajk közelében egy körülbelül 8 méteres faág félpályás útzárat képzett, a mohácsi tűzoltók vonultak a helyszínre, és motoros láncfűrész segítségével megszüntették a forgalmi akadályt.

Pécs külvárosában egy körülbelül 15 méter magas fát döntött ki a vihar, ami egy villanyvezetékre dőlt. A pécsi hivatásos tűzoltók eltávolították a fát.

A Donátusi úton két garázsból, illetve egy Páfrány utcai tízemeletes épület tetejéről kellett vizet eltávolítaniuk a város tűzoltóinak, valamint egy Pélmonostor utcában parkoló autóra dőlt fát távolítottak el a reggeli órákban.

Forrás: Katasztrófavédelem