Autójába szorult autóst mentettek a pláza parkolójában

2021. szeptember 27. hétfő 16:11

Autójába szorult autóst mentettek a pláza parkolójában

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyarország Légimentésért Alapítvány közös kimentési bemutatót tartott Pécsett, a Pécs Plaza parkolójában. 

 

 

A közösségi véradókampány keretein belül tartott gyakorlaton egy közúti balesetet szimuláltak a pécsi hivatásos tűzoltók és a pécsi mentőszolgálat munkatársai.

A bejelentéstől kezdve a feszítővágó berendezés használatán át a sérültek kórházba szállításáig mindent közelről figyelhettek az érdeklődők, akik a nagy meleg ellenére szép számban kíváncsiak voltak a bemutatóra.

A feltételezés szerint két autó ütközött össze nagy sebességgel, melynek következtében az egyik autó sofőrje könnyű sérülésekkel kiszállt az autójából, ám a másik jármű utasa beszorult, őt feszítővágó berendezés segítségével lehetett csak kiszabadítani, súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A szimuláció pontosan úgy zajlott, mintha valódi helyzetet követhettünk volna végig, így a nézők is szembesülhettek a műszaki mentések esetleges nehézségeivel, szakértők kommentárjain keresztül pedig pontosan megismerhették az életmentés folyamatait - mind mentősök, mind tűzoltók szemszögéből.

A gyakorlatot követően -a legkisebbek legnagyobb örömére- a tűzoltó- és mentőautókat közelebbről is meg lehetett tekinteni, illetve az esetleges kérdésekre is szívesen válaszoltak a szakértők.

Forrás: Katasztrófavédelem