Áttörte egy részeg sofőr egy ház kapuját, majd a téglafal állította meg

2022. október 24. hétfő 09:09

Áttörte egy részeg sofőr egy ház kapuját, majd a téglafal állította meg

A Pécsi Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki ittasan, gyógyszer hatása alatt vezette gépkocsiját. 

 

 

A férfi vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett, ennek ellenére többször vezetett
személygépkocsit.

2022 márciusában baráti társaságával Komlón szórakozott, ahonnan hajnalban jöttek haza gépkocsijával. A gépkocsit Pécsre a férfi egy ismerőse vezette.

A városba érve a sofőr az autóból kiszállt, majd miután elment, az ittas, gyógyszer hatása alatt álló férfi a gépkocsiba ült, majd az autóval elindult. 

 

A gépkocsival azonban egy zsákutcába hajtott, ahol nekiütközött az utca végét lezáró
ingatlan vaskapujának. A gépkocsival a kaput áttörve behajtott az ingatlan udvarára, majd a telket elválasztó téglafalnak ütközött.

 

A baleset után a vádlott és barátnője, aki az autóban tartózkodott, az adataik hátrahagyása nélkül a járművet otthagyva távoztak a helyszínről.

Nem sokkal a baleset után a férfi a barátnőjével visszatért az autót korábban vezető sofőr lakhelyére, ahol azt adták elő, hogy a gépkocsit az utcából ellopták.

Ezt követően elindultak az autót keresni, melynek során visszatértek a helyszínre, ahol az ittas sofőrrel szemben rendőri intézkedésre került sor.


Az elkövető cselekménye az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének a
megállapítására alkalmas

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség