Átszerelte egy másik kocsi rendszámát a sajátjára

2018. szeptember 09. vasárnap 11:06

Átszerelte egy másik kocsi rendszámát a sajátjára

Befejezte a Pécsi Rendőrkapitányság a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki egy BMW rendszámát szerelte fel egy másik autóra. 

 

Egyedi azonosító jel meghamisítása gyanúja miatt nyomozott a rendőrség egy 23 éves pécsi férfi ellen, aki egy másik személygépkocsi rendszámát szerelte fel az autójára, majd azzal közlekedett.  

A rendőrök 2018. augusztus 4-én ellenőrizték a gépkocsit és annak sofőrjét Pécsett, az Engel János úton azért, mert az autó első rendszámtáblája hiányzott. 

A gépkocsivezető a rendőröknek elmondta, hogy az autó nem rendelkezik érvényes forgalmi rendszámmal, ezért az édesapja korábbi autójának egyik rendszámtábláját szerelte fel az autóra, amit otthon talált a garázsban. 

A rendszámtábla párját azonban nem találta meg, ezért az autónak csak hátul volt rendszáma. A férfi gyanúsítotti kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Pécsi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek

Forrás: BMRFK