Alsógatyákkal trükközött egy pécsi fickó, közmunka a jutalma

2020. május 19. kedd 08:31

Alsógatyákkal trükközött egy pécsi fickó, közmunka a jutalma

A Pécsi Járásbíróság a napokban - tárgyaláson kívül meghozott büntetővégzésével - egy vádlottal szemben lopás vétségének kísérlete miatt 140 óra fizikai munkakörben letöltendő közérdekű munka büntetést szabott ki. 

 

 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2019. szeptember 24. napján 15 óra 20 perc körüli időben bement egy pécsi belvárosi üzletház egyik ruhaboltjába azzal a céllal, hogy onnan különböző árucikkeket tulajdonítson el. A vádlott az üzletben magához vett több ruhadarabot, köztük 2 csomag alsónadrágot és azokat magával vitte a próbafülkébe.

A vádlott az alsónadrágok csomagolásán található áruvédelmi eszközöket eltávolította, azokat a szintén magával vitt nadrág zsebébe tette, majd a két csomag alsónadrágot ruházatába rejtette és a próbafülkéből eltávozott.

A vádlott a próbafülkébe magával vitt többi ruhadarabot a próbafülkében hagyta. A vádlott ezt követően az üzletből eltávozott, az alsónadrágokat eltulajdonította.

Az üzletben dolgozó alkalmazottak figyelemmel kísérték a vádlottat, mivel korábban már többször érték tetten az üzletben elkövetett lopások miatt. Az üzlet egyik eladója értesítette az üzletház biztonsági őrét, így a vádlottat az üzlet előtt megállították, tőle az eltulajdonított árut visszavették.

A büntetővégzés nem jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék