Ajándékkal lepte meg a környezetvédő pécsi kisgyereket a BIOKOM

2019. március 28. csütörtök 12:26

Ajándékkal lepte meg a környezetvédő pécsi kisgyereket a BIOKOM

Hatalmas örömöt okozott egy pécsi fiúnak a városüzemeltetésért felelős cég. Az ifjú legény számára ugyanis fontos a bolygónk jövője, ám édesanyja érthető módon nem engedi, kézzel szedje fel az eldobált szemetet. A BIOKOM egy ajándékba adott nyeles szemétszedő csipesszel lepte meg az óvodáskorú környezetvédőt.


Ritka, hogy egy gyereket a Föld jövője és a globális felmelegedés problémája foglalkoztassa. A hat és fél esztendős Juczi Dániel azonban nem kisebb célt tűzött ki maga számára, minthogy tudós lesz, és megmenti a bolygónkat.

Az ifjú legény az eldobált szemetet sem tűri meg, édesanyja, Juczi Kata azonban nem engedi, hogy gyermeke puszta kézzel szedje fel a sörösüvegeket vagy éppen a használt zsebkendőket. A hölgy lapunknak elmondta, megoldásként felvetődött, hogy beszereznek egy szemétszedő csipeszt.

Ennek érdekében felkereste a BIOKOM Nonprofit Kft.-t, arról érdeklődve, hol tudna ilyen szerkezetet vásárolni. Nem sokkal később aztán a városüzemeltetésért felelős társaságtól jelentkezett egy munkatárs, aki az interneten megtalálható telefonszám alapján tudta felvenni a kapcsolatot Dani anyukájával.

Nagy meglepetésre a kért információ helyett egy kedves gesztus érkezett a cégtől: közölték, hogy szeretnék megajándékozni a fiút egy olyan szemétszedő csipesszel, amelyet egy gyerek is kezelni tud. Tették mindezt azért, hogy így köszönjék meg a környezettudatosságát.

Dániel a napokban már át is vehette az eszközt, amely hatalmas meglepetést és örömöt okozott számára. Édesanyja természetesen a városüzemeltetési cég munkatársának személyesen, illetve a közösségi oldalon is köszönetet mondott a figyelmességért.


Képünkön: Juczi Dániel az ajándék szemétszedővel. 

Palotás Péter - Fotó: facebook