Adománygyűjtéssel próbálják segíteni a beremendi motorosok a nyolcéves Liát

2018. október 16. kedd 17:09

Adománygyűjtéssel próbálják segíteni a beremendi motorosok a nyolcéves Liát

Légrádi Lia nyolcévesen súlyos balesetet szenvedett. Nagybátyja őt és a tizenkét éves bátyját traktorozni vitte, a gép azonban felborult. A fülkében ülő Lia olyan súlyos sérülést szenvedett, jelenleg éber kómában tartják a Betesda kórház rehabilitációs osztályán. 

 

Az édesapa elmondása szerint már rengeteg önzetlen ember segített családján ebben a nehéz időben.  

- Szeretnénk a lehető legtöbbet nyújtani, ami az erőnkből telik, hiszen nem tudni, hogy mire lesz még szükségünk. Szeretnénk a segítségüket kérni abban, hogy a lehető legtöbb kapcsolati tőkét tudjuk felhalmozni, ha kellene valamilyen orvosi, technikai, műszaki, építészeti és pénzügyi segítség, akkor tudjunk kihez fordulni - írta Lia édesapja. Kiemeli, elsősorban nem pénzre van szükségük - bár jelen pillanatban minden forint jól jön -  hanem elsősorban ismeretségi körre.

- Egyesületünk a Beremendi Motoros Egyesület Lia segítésének érdekében NON-Profit egyesületté vált, így egyik fő tevékenységünk az adományozás. A cégek rajtunk keresztül tudnak adózás révén adományozni. Mint már említettem, a legfőbb segítség a kapcsolati tőke lenne, első sorban dr. Csókay Andrással szeretnénk kapcsolatba lépni - részletezi az apa.

A közeljövőben mindenképp szükséges lesz egy személygépjármű vásárlására, ami a kislány akadálymentes és biztonságos szállítását lehetővé teszi. Ennek tényleges formája a rehabilitációtól is függ majd.

- Továbbá olyan kapcsolatot keresek, ami egy későbbi árverésen akár országos szinten is - a médián keresztül - eljuthat az emberekhez. Olyan relikviákat ajánlok fel, mint a  dedikált Magyar Válogatott mez az MLSZ jóvoltából, egy dedikált Dárdai Hertha-mez Dárdai Pál felajánlásból, egy dedikált Ferencváros labda, valamint egy Gera Zoltán által dedikált mez, aki kislányom kedvenc játékosa.

Október 20-án, szombaton 20 órakor a Beremendi Általános Iskola tornatermében tartanak egy jótékonysági koncertet, illetve október 22-én, hétfőn 15 órától lesz egy jótékonysági futball mérkőzés (cím: Beremend, Varga Dezső sportcentrum. Sport utca 1.). Mindkét rendezvény bevételét Lia gyógykezelésére fordítják.

Adományozni az alábbi számlaszámon lehetséges:

Beremendi Motoros Egyesület 7827 Beremend
OTP Bank 11731001-20159577-00000000

EQM - Fotó: Beremendi Motoros Egyesület