A Széchenyi térre várják a pécsieket Szent István ünnepén - Íme, a programok

2018. augusztus 19. vasárnap 12:51

A Széchenyi térre várják a pécsieket Szent István ünnepén - Íme, a programok

A nemzeti összetartozást és szolidaritást jelképező  Kenyér Ünnep keretében koncertek, bemutatók, gyermekprogramok és jótékonysági kenyérárusítás várja a pécsieket augusztus 20-án.  

 


2011-ben Pécsről indult az a civil kezdeményezés, mely napjainkra a Kárpát-medencei összmagyarságot átfogó jótékony programmá nőtte ki magát.

A Magyarok Kenyere mozgalom immáron hetedik éve több tízezer rászoruló magyar gyermek és felnőtt élelmezési gondjait enyhíti a teljes Kárpát-medence területén, a magyar földeken megtermett és összegyűjtött búza adományokkal.

A Széchenyi téren augusztus 20-án 10 órakor megnyitja kapuit a kézműves, 13 órakor pedig a gasztronómiai vásár. A legkisebbek gyermekfoglalkozásokon és gyerekkoncerten vehetnek részt. 17 órakor hivatalosan is megkezdődik a Kenyér Ünnep, amelynek keretében közös műsort ad a Misina Néptáncegyüttes és a Csurgó Zenekar. Beszédet mond és az ünnepi kenyeret megszegi dr. Udvardy György pécsi megyéspüspök és Dr. Páva Zsolt polgármester.

A nap során 14 és 21 óra között jótékonysági kenyérárusítást tart a Pécsi Jótékony Nőegylet. 18 órakor Ünnepi Szentmise kezdődik a Dzsámiban, majd a Széchenyi téren 20.30-tól a Hot Jazz Band koncertje hallható. Az együttes a hazai jazz-zenekarok közül elsőként részesült a legmagasabb állami kitüntetésben, a Kossuth-díjban. A harminc éves fennállását ünneplő zenekart leginkább a korai jazz és a két világháború közötti magyar könnyűzenei termés, Karády, Kabos, Jávor, Latabár filmek zenéinek korhű megszólaltatóiként ismeri és szereti a hazai hallgatóság.

- A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. életében fontos szerepet játszik a jótékonyság, minden évben szervezünk olyan akciókat, amelyekkel a rászorulóknak segíthetünk. A Kenyér Ünnepen a jótékonyság és a szórakoztató programok is fontos szerepet kapnak, így azt gondolom, hogy duplán megéri
kilátogatni a rendezvényre - mondta el Vincze Balázs, az eseményt szervező Zsolnay
Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

Forrás: ZSÖK - Fotó: Pixabay