A Pécsi Borvidéken minőségi termést és jó hozamot várnak

2013. augusztus 04. vasárnap 07:48

A Pécsi Borvidéken minőségi termést és jó hozamot várnak

Baranyában a 2650 hektáros, 80 százalékban vörös, 20 százalékban fehér fajtákat termő villányi borvidéken a tavalyival megegyező, kiváló minőségre és közepes hozamra készülnek.

Bock József, a Villányi Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke elmondta: a tavaszi hűvös idő megviselte az illatos fajtákat, valamint a kékfrankos és a merlot-t, a mostani hőség már nem okoz nagyobb károkat a termésben. Az elnök szerint a legkorábbi fajtákat is csak szeptember elején, közepén kezdik szüretelni.

A 700 hektáros, 70 százalékban fehér, 30 százalékban vörös fajtákat termő pécsi borvidéken sem lesz probléma a minőséggel, a mennyiség hasonló lesz a tavalyihoz - vélekedik a Pécsi Borvidék Hegyközségeinek Tanácsát vezető Hárs Tibor. Szerinte a hőség enyhülése még tovább kedvezne a tőkéknek, ez a mennyiségen nem változtatna, de tovább emelné a minőséget. 

(mti)