A Pannon Borrégió kedvenc helyeit díjazták

2019. december 11. szerda 08:48

A Pannon Borrégió kedvenc helyeit díjazták

December 7-én, a pécsi Adventi Borszalon keretein belül adták át az idei Pannon Borrégió Top5 díjakat, amelyeket a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin olvasói szavaznak meg. A régió kedvenc éttermeinek, pincészeteinek és szálláshelyeinek listáját idén harmadik alkalommal tette közzé a lap szerkesztősége.


Az Adventi Borszalonra egyébként idén 6 ország 22 borvidékéről több mint 80 kiállító érkezett, több mint 200 bort lehetett megkóstolni, több mint 600 vendéget regisztráltak a szervezők. Az évzáró boros-társassági esemény egyik kiemelkedő pillanata volt a régiós kedvencek díjátadása.

A Pécsi Borozó idén már harmadik alkalommal hirdette meg szavazását: az olvasók véleményét mérték fel, kik a régiós kedvenceink, legyen szó borászatról, vendéglőről vagy hotelről. Hangsúlyozottan nem a legjobbakat, hanem a kedvenceket keresik, ami egy szubjektívebb kategória, ami azt jelzi, ki teszi a legtöbbet vendégeiért, ki ad olyan élményt, ami igazán emlékezetessé tesz egy vacsorát, borkóstolót vagy egy pihenést.

Ebben az évben is elég sok szolgáltató aktivizálta a virtuális közösségét, a közösségi média aktív használata megtette a hatását, több résztvevő esetében igazán kimagasló szavazatszám érkezett, 501 érvényes szavazatot regisztráltak.

Összesen 29 pincészet, 22 étterem és 17 szálláshely kapott legalább egy szavazatot. Ehhez jöttek a Pécsi Borozó szerkesztőségének szavazatai, húsz munkatárs adta le voksait, ezek összevonásával alakultak ki a kedvencek listái. Az okleveleket Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője adta át a megjelent díjazottaknak.


Pannon Borrégió TOP5 pincészet


Belward Pincészet (Pécsi borvidék)
Planina Borház (Pécsi borvidék)
Prantner Pince (Szekszárdi borvidék)
Szende Pince (Villányi borvidék)
Vesztergombi Pincészet (Szekszárdi borvidék)


Pannon Borrégió TOP5 étterem


Bodri Optimus Étterem (Szekszárd)
Donautica Étterem és Hotel (Fadd-Dombori)
Kiskastély Vendéglő (Bóly)
Soul Kitchen (Pécs)
Tenkes Csárda (Csarnóta)


Pannon Borrégió TOP5 szálláshely

Crocus Gere BorHotel (Villány)
Donautica Étterem és Hotel (Fadd-Dombori)
Dráva Hotel Thermal Resort (Harkány)
Natur Hotel Kövestető (Hosszúhetény)
Takler Kúria (Szekszárd)

Forrás: Pécsi Borozó