A nap kérdése: tényleg transzvesztita bulinak kell lennie a Zsolnay Kulturális Negyedben?

2022. szeptember 20. kedd 09:01

A nap kérdése: tényleg transzvesztita bulinak kell lennie a Zsolnay Kulturális Negyedben?

Teljesen elveszítette a kontrollt Pécs baloldali városvezetése, írta közleményében a Fidesz városházi frakciója. 

 

 

"Városunk a csőd szélén táncol, Pécs egyre súlyosbodó problémáit, amelyet ők okoztak, nem bírják kezelni. Az összeomlás szélén van az utasokat összevissza szállító Tüke Busz; végveszély közelében jár a pécsiek vízszolgáltatója, a Tettye Forrásház; az energiaválság pécsieket érintő negatív hatásait mérsékelhetné a városvezetés, de tárgyalni sem hajlandóak róla.

Érdemi munka helyett Péterffy Attila városvezetése inkább lehetővé tesz egy transzvesztita partit a Zsolnay Kulturális Negyedben! Sajnos a baloldali városvezetés ide juttatta Pécset; itt tart a városunk.

Tényleg transzvesztita bulinak kell lennie a Zsolnay Kulturális Negyedben? Szerintünk nem. Ennek a helye nem a pécsiek legnagyobb kulturális közintézményében van.

Tiltakozunk amiatt, hogy a baloldali városvezetés szélsőséges, radikális bárrá züllessze le a Zsolnay Kulturális Negyedet; ahol csak kitartó munkával sikerült meghonosítani a legnépszerűbb családi- és gyermekprogramokat, és ahol a Bóbita Bábszínház is van.

Szeretnénk leszögezni, hogy minden felnőtt azt csinál a saját hálószobájában, privát szórakozóhelyein amit szeretne; nem a szexuális orientációik alapján ítéljük meg az embereket. Nem ítéljük el azokat a homoszexuális honfitársainkat, akik értékes tagjai a pécsiek közösségének.

Elutasítjuk azonban a provokátorokat, a nyílt szélsőséges provokációt, és felemeljük a hangunkat annak minden formájával szemben. A Pécs Pride egy ilyen álságos provokáció, amelyben partner a balliberális városvezetés.

Miközben a szervezők és résztvevők azt hangsúlyozzák, hogy nem a botránykeltés a céljuk, aközben ők maguk azok, akik folyamatosan és indokolatlanul bosszantják és provokálják a pécsieket. Például azzal, mikor a „tolerancia" és az „elfogadás" jegyében egy közismerten keresztény, több gyermekes pécsi politikus, Hoppál Péter arcképét kirúzsozzák, szemét kifestik, fülébe és orrába díszeket aggatnak, és homoszexuálisnak ábrázolva molinóként hurcibálják a városban - a balliberális sajtó ájult ujjongása közepette. Majd ezek a provokátorok, a pécsi városvezetésnek köszönhetően, elmehetnek abba a Zsolnay Kulturális Negyedbe dorbézolni, amelynek működésére az általuk kifigurázott Hoppál Péter lobbizta ki és szerezte meg az évi kétmilliárd forintot. Amelynek ez évi átutalását éppen pár napja írta alá, és hagyta jóvá kulturális államtitkárként.

Egyszer és mindenkorra véget kell vetni ennek a kártékony balliberális tombolásnak, mert ez nem előre viszi a városunkat és a pécsiek közösségét, hanem lehúzza a mélybe", olvasható a közleményben.

Képünk illusztráció.

 

EQM