A nagycsaládosok 50 milliós programjához ad ingatlant Pécs

2014. április 22. kedd 15:49

A nagycsaládosok 50 milliós programjához ad ingatlant Pécs

Végéhez ért, de nem fejeződött be a „Családok Háza Pécsett" 50 milliós programja - mondta el a mai sajtótájékoztatón Székely Kamilla projektmenedzser. A kétéves program kiemelkedő zárása lesz a város által biztosított ingatlan, ami az egész város közösségére jó hatással lesz - emelte ki az eseményen Kővári János képviselő.

A keddi sajtótájékoztatón résztvevőknek Kővári János képviselő, a Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság elnöke, Farkasné Székely Kamilla, a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület projektmenedzsere, Herbert Gábor, a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület elnöke és Uzsalyné dr. Pécsi Rita, neveléselméleti szakértő, igazgató számolt be az elmúlt két év eredményeiről és a várossal közösen tervezett jövőről.

A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Családok Háza Pécsett" című, TÁMOP-os pályázatát a Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága közel 50 milliós összegű támogatásra érdemesnek ítélte. A projekt 2012 júliusában kezdődött és 22 hónapig, 2014. április 30-ig tart.

A közel kétéves program során nemcsak nagycsaládosok kapcsolódtak be a képzésekbe, tanácsadásokba, programokba. A város családjai jobban ráláttak az egyesület értékeire, sőt részesei is voltak egyes szolgáltatásaiknak. A város vezetősége is elismeri tevékenységüket, s egy városi „Családok Háza" üzemeltetésével kívánja megbízni az egyesületet - derült ki a sajtóeseményen.

A program során több mint ezer fő vett részt a különböző képzéseken, tanfolyamokon, csoportokban, táborokban, rendezvényeken. Angol, kommunikációs, konfliktuskezelési, önismereti, neveléselméleti, főző, virágkötő, házaspáros, kamasz, kismama, szappankészítő tanfolyamok és a tanácsadások is indultak az egyesület szervezésében.

Az egyesület együtt dolgozott más, hasonló célú szervezetekkel: Otthon segítünk Alapítvány, Együtt az Életért Közhasznú Alapítvány, egyházmegyei családreferensek, Zöld-Híd Alapítvány, Pécsimami Közhasznú Egysület, Mosolymanó Egyesület, Önkéntes Centrum... Megalakult a Szövetség a Pécsi Családokért csoport, mely a családokért kíván tevékenykedni a városban.