A lebegés és a lelki káosz rendezése is jól megy Optimusnak, a pécsi bűvésznek

2017. április 15. szombat 08:50

A lebegés és a lelki káosz rendezése is jól megy Optimusnak, a pécsi bűvésznek

Zenés színpadi varázslat keveredik a stand-up műfajával és az úgynevezett mentál trükkökkel Optimus bűvészműsorában. A pécsi fiatalembernek még a „mátrixos" lebegés is megy, de hipnoterapeutaként a lelki káosz rendezése sem okoz gondot számára.

Gyerekzsúroktól egészen a nagyobb céges rendezvényekig számos helyre hívják Horváth Barnabást (képünkön), azaz Optimust, a pécsi bűvészt. A fiatalember hat éve foglalkozik komolyabban az illúzió mesterségével, az azóta elsajátított trükkje közül a Mátrix című filmekből ismert mozdulatsorra a legbüszkébb.

- Fantasztikus érzés egy lábon hátradőlni és lebegni a semmiben. Ma már ugyan ritkán lépek fel vele, de igazán közel áll a szívemhez, éveken át készült a mutatvány. Korábban több úgynevezett bűvész dealer is megkeresett azzal, hogy elárulnám-e a titkát - fogalmazott.

Így lebeg Optimus a Mecseken:



Kérdésünkre elmondta, főként az olyan interaktív fellépéseket szereti, amelyek során a színpad és a nézőtér között eltűnik a határ. Jelenlegi műsorát is ennek fényében alakította ki: a zenés színpadi varázslat, a stand-up és a mentál trükkök keverednek egymással.

Előhozza a gyermeki ént

Horváth Barnabás úgy tapasztalja, igény mutatkozik a bűvészműsorokra, hiszen az előadás idejére elfeledhetőek a mindennapi problémák.
- Manapság mindenki rohan, így háttérbe szorul a lazítás és a kikapcsolódás. Egy jól felépített bűvészműsor újra előhozza belőlünk azt a kisgyereket, aki még hitt a csodákban és a lehetetlenben.

A mentális vonal már csak azért is fontos szerepet kap, mert Optimus a bűvészkedés mellett hipnoterapeutaként dolgozik.

- Szívesen foglalkozom emberekkel. Hipnoterapeutaként hipnotikus üléseket, tréningeket szervezek. Sokan nem is sejtik, hogy milyen egyszerűen és könnyedén rendezhető egy lelki káosz, akár meditációs, vagy relaxációs technikákkal.

A bűvészet rengeteg gyakorlást és elszántságot igényel, ezek mellet pedig fontos a kézügyesség és a kreativitás is.

- Különösen értékesnek tartom, ha nem egy megvásárolt kellékkel dolgozik az előadó, hanem saját ötleteket valósít meg - még ha ez hosszabb időbe telik is. Egy színvonalas műsor sok háttérmunkával jár. Végül, de nem utolsó sorban, az igazi titok az alázatos előadásban rejlik és abban, hogy a trükk mutatvánnyá váljon.

Palotás P. - Fotó: Dittrich Éva