A homoszexuális felvonulásért lobbizók csápjai már elérték a pécsi városházát is

2020. január 28. kedd 10:55

A homoszexuális felvonulásért lobbizók csápjai már elérték a pécsi városházát is

Egyáltalán nem véletlen, hogy az új pécsi városvezetés első évében azonnal a pécsi homoszexuális felvonulás ötletével léptek elő az ellenzék mögött álló egyes civil szervezetek, mivel az önkormányzat egyes vezetőiben máris szövetségesekre leltek - írja a bama.hu.   

 

A bama.hu-n olvasható írás szerint a városvezető koalícióban egy személy maga is tagja a pécsi homoszexuális közösségnek, felvonulást támogató szervezetek közül a Diverse Youth Network pedig sok szállal kötődik az egyetemhez is.

A hírportál szerint a várost vezetői szivárványkoalíció köréből származó belső információk alapján a homoszexuális felvonulás kérdése megosztja a pártok képviselőit, akik közül ketten is azt a feladatot kapták, hogy szondázzák a képviselőket és a közvéleményt az ügyben.

Egyikük személyesen próbál támogatókat toborozni, míg a másik érintett a közösségi médiában zárt és nyílt csoportokban indított közvélemény-kutatást. A belső hírek szerint a Jobbik még vacillál, nehezen tudja eldönteni, mi lenne számukra a kifizetődő álláspont, nyilvánosan pedig még egyik balliberális párt képviselője sem vallott színt, ahogy Pécs polgármestere sem.

A homoszexuális felvonulás ellen tiltakozó petíciót eddig mintegy hétezren írták már alá.

A bama.hu megpróbálta megszólaltatni az érintetteket, ám egyelőre nem kaptak választ.

A teljes cikk ide kattintva olvasható el.

EQM