A hamis rendszám buktatott le egy tolvajbandát

2020. május 19. kedd 09:43

A hamis rendszám buktatott le egy tolvajbandát

Közúti ellenőrzés során bukott le az a három férfi, aki gépkocsijukon átszerelte a rendszámot. Az autóban egy nagy értékű, lopásból származó munkagépalkatrészt is találtak a rendőrök. 

 

 

 

A rendőrök egy személygépkocsit, valamint annak három utasát ellenőrizték vasárnap 23 órakor a 6-os főúton, Pécs belterületén.

Az intézkedés során az egyenruhások megállapították, hogy az autóra egy másik gépkocsihoz tartozó rendszámot szereltek fel. A jármű átvizsgálása során a csomagtartóban egy hydraulikus törőfejet is találtak a rendőrök, amelyet lefoglaltak, mert kiderült, hogy a milliós értékű munkagépalkatrészt Pécsett, egy belvárosi építkezésről tulajdonították el.

A rendőrök a bűncselekményekkel gyanúsítható 17 éves kaposvári fiatalembert, valamint társait - egy 36 éves és egy 31 éves szigetvári férfit - előállították a rendőrkapitányságra, majd kihallgatták őket.

Ellenük - őrizetbe vételük mellett - lopás, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság, és kezdeményezték mindhárom férfi letartóztatását.

 

Forrás: BMRFK