A baranyai tűzoltókat díjazták a katasztrófavédelemnél

2018. március 16. péntek 13:30

Ünnepi keretek között emlékezett meg tegnap a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az 1848-49-es szabadságharcról és forradalomról. 

„..Baranyába elsőként Mohácsra érkezett meg a pesti forradalom híre. Március 17-én egy komáromi kereskedő hozta hajón a tizenkét pontot és a Nemzeti dalt. A Duna parton tartott lelkes népgyűlésen Hatos Gusztáv, a város főjegyzője szónokolt. A kincstári sóházról leszedték a kétfejű sasos császári címert, és a fekete-sárga színeket magyar nemzetire festették át.

Pécs városában március 18-án jelentek meg a forradalmat éltető első plakátok. Másnap a Széchenyi téri nagygyűlésen Perczel Miklós a társadalmi egyenlőségről szónokolt. Pécs város közgyűlése ugyanekkor hivatalosan is elfogadta a tizenkét pontot, a Nemzeti dalt, és ismert haladó személyiségeket választott díszpolgárává..."

Az ünnepi beszédet Mácsai Antal tűzoltó ezredes, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója tartotta, valamint a Veszprém megyében megtartott XI. Országos Tűzoltószakmai Vetélkedőn az összetett versenyben elért negyedik helyezésükért, kiemelkedő helytállásukért a dicséretben és tárgyjutalomban részesítette a versenyen Baranya megyét képviselő Szigetvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapatát:

Bázing György tűzoltó főhadnagy urat, aki az irányítói kategóriában az 5. helyezést érte el

Hargitai Csaba tűzoltó főtörzsőrmester urat, aki a gépjárművezetői kategóriában a 4. helyezést érte el

Dudás Gábor tűzoltó főtörzsőrmester urat, aki a beosztotti kategóriában a 3. helyezést érte el

Drahota-Szabó István tűzoltó főtörzsőrmester beosztott tűzoltó urat

Beck György tűzoltó törzsőrmester beosztott tűzoltó urat

Vörös Árpád tűzoltó törzsőrmester beosztott tűzoltó urat

Továbbá Vicze Szabolcs tűzoltó főtörzsőrmester és Gurmai Sándor tűzoltó főtörzsőrmester urakat szolgálaton kívüli példás magatartásukért.

Forrás: Katasztrófavédelem