A balliberális pécsi városvezetést ekézte az ellenzék: egy saját fejlesztésük sem volt

2020. október 16. péntek 15:31

A balliberális pécsi városvezetést ekézte az ellenzék: egy saját fejlesztésük sem volt

Egyetlen saját, komolyan vehető fejlesztése sem volt a baranyai megyeszékhely új vezetésének az elmúlt egy évben - mondta Kővári János, a pécsi képviselő-testületben ellenzéki szerepet betöltő Összefogás Pécsért Egyesület-KDNP képviselőcsoportjának vezetője a baranyai megyeszékhelyen újságírók előtt pénteken. 

 

Kővári János, a pécsi belváros keleti határán hamarosan üzemelő, ideiglenes városi látványosságnak szánt óriáskerék előtt újságíróknak azt mondta: ez az egy - vállalkozás által piaci alapokon megépített - szórakoztató létesítmény lesz a tavaly ősszel felálló pécsi városvezetés egyetlen "saját fejlesztése" az utóbbi egy évben.

Szerinte a baloldali városvezetés idején kizárólag olyan beruházások és fejlesztések készültek el, amelyekre 2019 ősze előtt nyert el forrást a megyeszékhely, illetve amelyek megvalósítása már zajlott a tavalyi választások idején is.

Kővári János hozzátette: a város számára kiemelten fontos, teljesen előkészített beruházások esetében is rosszul, késlekedve hozott döntéseket a városvezetés. Ilyen okok miatt csúszik egy évet az új pécsi vásárcsarnok építése is, ezzel a helyi termelőknek egy évig ideiglenes helyeken kell árusítaniuk - említett példát.

Hozzátette: tavaly ősz óta csaknem az összes önkormányzati tulajdonú cég vezetőjét lecserélték, és ma számos esetben "Budapestről importált" embereket bíztak meg vezetői feladatokkal "mesés összegekért" cserébe.

Berényi Zoltán (ÖPE-KDNP) (képünkön) önkormányzati képviselő ennek kapcsán sérelmezte, hogy a Zsolnay Kulturális Negyedet is üzemeltető önkormányzati cég élére annak ellenére sem szakmai alapon választottak új vezetőt, hogy a kinevezését Pécs kulturális ügyekért felelős alpolgármestere sem támogatta.

A képviselő felhívta a figyelmet arra is, hogy a civil szervezetek és a városvezetés közötti jó kapcsolat szintén "jelentősen megbicsaklott" az elmúlt egy évben, emellett ma az "ismerős, kedvenc" egyesületeknek juttatnak több pénzt a többi kárára - fogalmazott.

 

MTI