Kéméndi Tamás tart koncertet novemberben Pécsett

2018. november 15. csütörtök 14:59

Kéméndi Tamás tart koncertet novemberben Pécsett

November 23-án ismét egy saját koncerttel érkezik Pécsre Kéméndi Tamás, akit este hét órától hallhatnak az érdeklődők a Művészetek és Irodalom Házában.  

Kéméndi Tamás áprilisban tartotta a koncertsorozat első részét, amikor is Ódor Botond tenort hívta meg vendégként. A sorozat lényege, hogy elsősorban pécsi, vagy Pécshez valamilyen formán kötődő művészekkel együtt lép fel a zenész. A koncert kötetlen, nem csak zeneműveket hallhatnak a vendégek, hanem beszélgetéseket is tartanak az előadások közben.

A novemberi koncerten az énekhang kap főszerepet. Kéméndi Tamás és Gráf Vivien a magyar népzenei feldolgozások mellett számos ország zenei világát mutatják be. Legyen szó délszláv, spanyol, francia, német dallamokról, melyek eredeti nyelven szólalnak meg, vagy a harmonika világára jellemző instrumentális zeneművekről. 2014 óta dolgoznak együtt, különleges zenei hangzás jellemzi fellépéseiket.

Vivien óvodás kora óta énekel, életében fontos szerepet játszik a sokac kultúra, ma már a Zengő Együttessel, a Poklade zenekarral és a Baranya Tánccsoporttal járja a világot.

Tamás nyolc évesen kezdett el zenét tanulni Gász Mihálynál, középiskolai tanulmányait a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola harmonika szakán teljesítette, majd a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott. Nevét ma már számos kivételes formációból ismerhetjük, de hangszerével önállóan is páratlan élményekkel ajándékozza meg közönségét a színpadon.

Koncert címe: Kéméndi Tamás & barátai
Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza, Pécs
Időpont: 2018.11.23. 19:00
Jegyár: 1500 Ft

EQM