Workshopok, közös programok a szegedi egyetemistákkal

2014. október 17. péntek 10:45

A Pécsi Tudományegyetem Wlislocki Henrik Szakkollégiuma (WHSZ) és a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium (KRSZK) közös hétvégét szervez 2014. október 17-19-e között a TÁMOP-4.1.1.D-12/2/KONV-2012-0009 kódszámú „Komplex hallgatói szolgáltatások fejlesztése hátrányos helyzetű hallgatók részére a Wlislocki Henrik Szakkollégium szervezésében" elnevezésű projekt keretében. 

A közös időtöltés célja, hogy a hallgatók megismerjék egymást, tájékozódjanak egymás tevékenységeiről és közös szakmai alapokat teremtsenek a későbbi együttműködés okán. A közös program alapvetően különböző célú és módszerű tevékenységeket foglal magában. A szombati nap délelőttjén tematikus workshopok mentén kerülnek meghatározásra közös gondolatok, melyek mentén egy memorandumot fogalmaznak majd meg a hallgatók.

A workshopok témái a következők: társadalmi szerepvállalás, önkéntesség fontossága, tudományos kutatásban való részvétel, nemzetközi és hazai kapcsolatok építése, szakmai képzések jelentősége a cigány/roma szakkollégiumokban.

Szombat délután városismereti és romológiai témájú vetélkedőn mérik össze tudásukat a hallgatók a két szakkollégiumból összeállított vegyes csapatokban.

Szombat este Prof. Dr. Kovács Teréz, a PTE BTK Szociológia Tanszék oktatója tart vitaindító előadást Cserdi településről, melyet informális beszélgetés követ a szakkollégistákkal.

Az esemény a Gandhi Gimnázium és Kollégium Sportcsarnokában kerül megrendezésre 2014. október 18-án 9:00 és 17:00 óra között.