Rangos életműdíjjal ismerték el a Pécsi Tudományegyetem két oktatóját

2023. április 01. szombat 09:44

Rangos életműdíjjal ismerték el a Pécsi Tudományegyetem két oktatóját

Az MTA Gazdálkodástudományi Bizottság Cursus Vitae Aureus (Arany Életmű) kitüntetéssel díjazta dr. Barakonyi Károlyt és dr. Vörös Józsefet, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Közgazdaságtudományi Karának oktatóit. 

 

 

Az életműdíjak ünnepélyes átadójára az MTA Gazdálkodástudományi Bizottsága ünnepi bizottsági ülésén került sor, ahol egyben felavatták az Atrium Memoriae Aeternae (Örök Emlékezet Csarnoka) emléktáblát is. A kitüntetéseket 2023. március 29-én adták át Budapesten, az MTA Dísztermében.

Az MTA-n belül működő Gazdálkodástudományi Bizottság olyan 60 év feletti kutatóknak adományozza az Arany Életpálya díjat, akiknek a teljesítménye túlnő a saját intézete, és akár az ország határain kívül is.

Dr. Barakonyi Károly 1974-től a Pécsi Tudományegyetem oktatója, 1990-től professzor, 1994 és 1997 között a Pécsi Tudományegyetem rektora volt. Kutatási és oktatási területei a vállalati tervezés, menedzsment, stratégiai menedzsment, stratégiai döntések, vállalati kultúra, egyetemek menedzsmentje, felsőoktatás politika.

Dr. Vörös József diplomája megszerzése óta dolgozik a PTE Közgazdaságtudományi Karon, amelynek dékánja volt 1990-93 között, majd az egyetem általános rektorhelyettese 2003 és 2007 között. 2013 óta a Magyar Tudományos Akadémia tagja. Kutatási területe a termelés és szolgáltatás menedzsment, különös tekintettel a versenyképesség alakulására, a készletgazdálkodásra, és a minőség irányítására.

 

Forrás: PTE