Pécsi hallgató nyerte az országos diákpályázatot

2016. június 27. hétfő 15:14

Pécsi hallgató nyerte az országos diákpályázatot

Az OECD Nemzeti Tanács ülésén átadták a Magyarország csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából kiírt diákpályázat díjait, az első helyen a Pécsi Tudományegyetem hallgatója végzett.

Magyarország számára rendkívül hasznos volt a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetben (OECD) eddig eltöltött húsz év, jelentősen hozzájárult az egyes szakpolitikák kialakításához és finomhangolásához - mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára hétfőn az MTI-nek.

A helyettes államtitkár felidézte, amikor Magyarország 1996-ban csatlakozott az OECD-hez, ez volt az első transzatlanti szervezet, amely az ország gazdasági, politikai átalakulását visszafordíthatatlannak ítélte. Kifejtette: az OECD-nél meglévő tudás sokat számít a globális hatásoktól vezérelt környezetvédelem, klímapolitika területén. A nemzetközi szervezet tapasztalatai a termelékenység és szakképzés területén is nagyon hasznosak a tagállamok számára. Nemigen lehet olyan szakpolitikát találni, amelynél a magyar szakértők, a magyar politika alakítói ne támaszkodtak volna kisebb-nagyobb mértékben az OECD tapasztalataira - hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

A szaktárca a 20. évforduló alkalmából januárban pályázatot írt ki egyetemi és főiskolai hallgatóknak azért, hogy a tagság tanulságait, tapasztalatait, egy-egy szakterületen kimutatható eredményeit, az OECD történetét, Magyarország helyét a szervezetben bemutassák. Három pályázatot díjaztak, az elismeréseket Balogh László adta át az OECD Nemzeti Tanács ülésén.

Az első helyezést Száraz Krisztina, a Pécsi Tudományegyetem szociálpolitika mesterszakos hallgatója nyerte a munkaerőpiac alakulásáról szóló dolgozatával az OECD-tagság fényében.

A második helyezéssel a zsűri Ludányi Dávidot, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közigazgatási mesterszakos hallgatóját, a harmadikkal Kuruczleki Évát, a Szegedi Tudományegyetem gazdaságtudományi karának hallgatóját jutalmazta.

MTI