Hogy ne legyen kínai Pécs és hazánk a kínaiaknak: elindult a PTE nyári egyeteme

2017. július 12. szerda 12:52

Hogy ne legyen kínai Pécs és hazánk a kínaiaknak: elindult a PTE nyári egyeteme

A Pécsi Tudományegyetem Külügyi Igazgatósága és a Bölcsészettudományi Kara egyedülálló nyári egyetemet rendez július 10. és augusztus 4. között. A programban harmincöt kínai hallgató vesz részt, akik a Hangzhou Normal University-ről érkeztek, és anglisztikát, valamint neveléstudományt tanulnak a négy hét során.  

A nyári egyetem nyitó rendezvényét hétfőn tartották a BTK Kari Tanácstermében, ahol Dr. Erdősné Bognár Márta dékánhelyettes köszöntötte a nyári egyetem résztvevőit, majd Dr. Pozsgai Gyöngyi, a Külügyi Igazgatóság munkatársa mutatta be az egyetemet, és ismertette a programot. 

Az akadémiai programokat a Bölcsészettudományi Kar biztosítja, míg a szabadidős programokat, valamint a nyári egyetem teljes körű szervezését a Külügyi Igazgatóság végzi.

A tanórákon túlmenően is elfoglaltságokat kínálnak a szervezők annak érdekében, hogy a kínai hallgatók minél jobban megismerjék hazánkat és a magyar kultúrát. A résztvevők megismerkednek Pécs nevezetességeivel, ellátogatnak többek között a Zsolnay Kulturális Negyedbe, illetve kirándulnak Budapesten és Orfűn is. A magyar kultúráról szerzett ismereteikről egy speciális kulturális vetélkedő során adhatnak majd számot a kurzus végén. A kínai hallgatókat ittlétük során a PTE magyar és kínai hallgatóiból álló mentorcsapat segíti.

Forrás: PTE