Az új tanévben is szerezhetnek jegyet, kreditet a középiskolások a pécsi bölcsészkaron

2017. szeptember 05. kedd 11:34

Az új tanévben is szerezhetnek jegyet, kreditet a középiskolások a pécsi bölcsészkaron

A szeptemberben kezdődő őszi szemeszterben folytatódik a Kreditpróba - Készülj az egyetemre az egyetemen! címet viselő új kezdeményezés, amelyet a PTE Bölcsészettudományi Kara indított 2017 februárjában, középiskolás diákok számára.

A program keretében a Kar által kínált szakok iránt érdeklődő középiskolásoknak továbbra is lehetőségük nyílik arra, hogy közvetlenül szerezhessenek tapasztalatot az egyetemi oktatás atmoszférájáról. A diákokat olyan, valódi, féléves egyetemi kurzusokra invitálják, amelyekhez nem szükséges speciális előismeret. Az órákat a késő délutáni időpontokban tartják annak érdekében, hogy a diákok az iskolai tanóráik végeztével kényelmesen részt vehessenek az általuk kiválasztott kurzuson.

A diákok választhatnak, hogy megmaradnak kívülálló érdeklődőnek, vagy érdemjegyet is szereznek. A program lényeges vonása, hogy aki érdemjegyet szerez, az el is nyerheti azt pár évvel később, amennyiben egy sikeres felvételi vizsgát követően a PTE bölcsészkarának hallgatójává válik. Aki eredményesen teljesíti az adott kurzust, kap egy oklevelet, amit majd tényleges hallgatóként érdemjegyre válthat és megkaphatja érte a megfelelő kreditet azon a szakon, amelynek a tantervébe beletartozik az adott kurzus.

A Kreditpróba nem felvételire felkészítő program, tehát nem garantálja, hogy a diákok a felvételi eljárás során bekerülnek az egyetemre, de ha ez sikerült, egy vagy néhány kurzust máris teljesítettek.

A programra elsősorban 11-12. évfolyamos diákokat várnak, de szívesen látják a 10. évfolyamos érdeklődőket is.
A képzés ingyenes, jelentkezni elektronikusan lehet 2017. szeptember 8-ig a PTE BTK honlapján keresztül: btk.pte.hu/kreditproba

Forrás: PTE