A Pécsi Egyetemi Almanach II. kötetét mutatják be

2017. december 04. hétfő 13:30

A Pécsi Egyetemi Almanach II. kötetét mutatják be

Az Almanach projekt állásáról Lengvári István, az Egyetemi levéltár igazgatója, a szerkesztőbizottság elnöke számol be, majd a II. kötetet a szerkesztő Polyák Petra levéltáros mutatja be december ötödikén két órától, a Rektori Hivatal Szenátusi Termében. 

Ezt követően az adatbázis megvalósításáról és a nyilvános felület használatáról Acél Róbert levéltáros és Takács Ákos könyvtári informatikus beszél.

A Pécsi Egyetemi Almanach a Pécsi Tudományegyetemen és jogelőd-intézményeiben dolgozó oktatók-kutatók adattára.

Előkészítő munkálatai 2014 elején kezdődtek azzal a kettős céllal, hogy létrejöjjön egy olyan, tudományos kutatások során is felhasználható oktatói adatbázis, mely egyben reprezentálja a középkori pécsi egyetem alapításának 650 éves jubileumát ünneplő Pécsi Tudományegyetem és jogelődeinek szellemi teljesítményét is.

A Pécsi Egyetemi Almanachba kerülő személyek kronologikusan, három kötetben kerülnek bemutatásra. A 2015-ben megjelent első kötet után a második az 1950 és 1999 közötti időszakot tárgyalja. A könyv és az adatbázisa tartalmazza a jogelőd intézmények szervezeti struktúráját, átalakulásait bemutató organogramokat is.

Forrás: PTE