A címvédésre hajtanak a PTE leendő doktorai a hazai rendezésű Medikus Kupán

2017. április 07. péntek 16:46

A címvédésre hajtanak a PTE leendő doktorai a hazai rendezésű Medikus Kupán

A hétvégén rendezik Pécsett a 45. Medikus Kupát, amelyen a négy orvosképző egyetem hallgatói mérik össze tudásukat öt különböző sportágban. A PTE ÁOK tavaly megnyerte az összetett bajnokságot, így most címvédőként száll harcba.

Minden évben, március és április hónap fordulója környékén a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, és a Szegedi Tudományegyetem Általános orvostudomány-, fogorvostan- és gyógyszerésztudomány kar hallgatói összegyűlnek, hogy sportolóik megmérkőzzenek egymással és kiderüljön, idén ki viszi el a Medikus Kupát. Az évente más helyen lebonyolított rendezvényen több sportágban harcolnak a hallgatók az első helyért: női és férfi kosárlabdában, női és férfi kézilabdában, női és férfi röplabdában, férfi labdarúgásban és férfi vízilabdában.

Idén 45. alkalommal kerül megrendezésre a Medikus Kupa, amelynek Pécs városa adhat otthont. Manapság a négy egyetem közreműködésének hála, annyira kiteljesedett a sporttalálkozó, hogy nem csak az általános orvostanhallgatók, fogorvos- és gyógyszerészhallgatók, hanem az egészségügyi karok is csatlakoztak, illetve az idegen nyelvű képzésben részt vevők is szívesen játszanak egyetemük csapataiban, vagy buzdítják sportolóikat a szurkolótáborban.

Mára elmondható, hogy a szurkolótábor többszörösével túlnőtte a kupán részt vevő sportolók számát. Pont emiatt, a minden év tavaszával megrendezésre kerülő, több mint ezer főt megmozgató három napos esemény a sport mellett lehetőséget ad az egyetemek hallgatói közti ismerkedésre, kapcsolatok építésére. Viszontlátni a régebbi kupákon megismert arcokat, a másik egyetemre járó régi osztálytársakat, barátokat; ez mind vonzóbbá teszi a rendezvényt a Medikusok számára.

A kupát öt helyszínen, az Ifjúsági úti sportcsarnokban, a Jakabhegyi úti tornacsarnokban, a Koch Valéria Iskolaközpontban, a Széchenyi Gimnázium sportcsarnokban és a Hullámfürdőben tartják. Összesen négyszáz fő sportoló és várhatóan két-kétezerötszáz szurkoló vesz részt a hétvégi rendezvényen, melyen a PTE ÁOK a 2016-os összetett bajnokság győzteseként címvédőként indul.

 

Forrás: PTE