Vizslát mentettek a Dunából a vízirendőrök

2017. szeptember 20. szerda 15:30

Vizslát mentettek a Dunából a vízirendőrök

Mokka egy jó kiállású, sötétbarna vizslafiú, aki vízben túlontúl jól oldódik. Vízi zsaruk keresték és mentették meg a nyárvégi Dunában fürdőző, majd a parton szorult helyzetbe kerülő ebet. Épségben visszaadták gazdájának. 

Egy kutya eltűnéséről kaptak bejelentést a zsaruk augusztus 31-én reggel az Óbudai-sziget északi spiccéről.

- Az információ szerint az ismerőse több kutyáját szívességből ott sétáltató férfi arra figyelt fel, hogy a gondjaira bízott csapat egyik tagja a folyó felé veszi az irányt, majd beúszik - mondta Kovács Krisztián őrmester, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajóvizsgálója.

A vízi zsaru Jánosik Ágnes őrmesterrel, motorcsónak-vezetővel a Kopaszi-gáti Vízirendészeti Rendőrőrsről indult el a kutya keresésére. Feltételezve, hogy Mokka nem fog árral szemben úszni, a sziget partvonalát követték folyásirányban, és néhány perces kutatás után a déli csücsöknél, közel az Árpád hídhoz meglátták a parti köveken szárítkozó állatot.

- A magas partfal miatt szárazról nem lehetett megközelíteni a kutyát, ő sem tudott volna felugrani, tulajdonképpen csapdába esett, csak a Duna felől lehetett a közelébe menni - folytatta Kovács őrmester. - Partot tűztünk, vigyázva, hogy a sziklák ne tegyenek kárt a hajótestben, egészen a kutya mellé manővereztünk.

Szerencsére nem jött nagyobb hajó, aminek a farvize megdobhatta volna a szolgálati motorost. Eleinte bizalmatlan volt, többszöri hívásra sem mutatott hajlandóságot arra, hogy a fedélzetre lépjen. Ki kellett hozzá lépni a kövekre, így sikerült némi noszogatással rábírni az utazásra.

Forrás: police.hu - Fotó: Vezda László