Viharos lesz a jövő hét: zápor, zivatar várható

2013. május 05. vasárnap 18:05

A jövő héten is folytatódik a záporos, zivataros idő, több helyen erős, néhol viharos erősségű széllökésekre is számítani lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn napközben az északkeleti, keleti tájakat leszámítva ismét többfelé várható zápor, zivatar. Főként a középső területeken heves zivatarok is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 8 és 15 fok között valószínű. A nappali maximumok többnyire 22 és 27 fok között alakulnak, a keleti határ mentén azonban 28-29 fok is lehet.

Kedden többfelé várható zápor, zivatar, napos időszakokra inkább keleten lehet számítani. A minimumhőmérséklet 11 és 17 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 28 fok között alakul.

Szerdán főként a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében várható zápor, zivatar. Szerdán a leghidegebb órákban 10 és 16 fok között alakul a hőmérséklet, napközben 23-28 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön eleinte kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő lehet, napos idő valószínű. Késő délutántól viszont nyugaton megnövekszik a felhőzet és a Dunántúl nyugati felén záporra, zivatarra is készülni kell. A minimumhőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 23 és 28 fok között alakulnak.

Pénteken is többnyire erősen felhős lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is lehet. A Tiszántúlon lehet több-kevesebb napsütés. A legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 25 fok között alakul.

Szombaton is több helyen valószínű eső, zápor. Zivatarra főként keleten lehet számítani. A minimumhőmérséklet 7 és 14, a maximumhőmérséklet 18 és 25 fok között alakul.

A felhőátvonulásokból még vasárnap is számítani lehet záporokra. A legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű, mapközben 18-23 fokig emelkedhet a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

(mti)