Tóth Bertalan és az MSZP hisz Horn örökségében

2018. szeptember 11. kedd 14:12

Tóth Bertalan és az MSZP hisz Horn örökségében

 

Az európai közösség tagjai akarunk maradni, de egy olyan közösségé, amelynek az alapértékeiben tudunk hinni, nem pedig egy olyan közösségé, amit Orbán Viktor akar kialakítani és vezetni - mondta az MSZP elnök-frakcióvezetője kedden Sopron határában annál a határkőnél, ahol 1989. június 27-én Horn Gyula magyar és Alois Mock osztrák külügyminiszter átvágta a határkerítést, szeptember 11-én pedig több ezer kelet-német indulhatott a Német Szövetségi Köztársaságba. 

 

Tóth Bertalan hangsúlyozta, hogy az "MSZP hisz Horn Gyula örökségében", egy igazságos Magyarországban, az európai értékek tiszteletben tartásában, a nyitottságban és az együttműködésben. Olyan Európai Uniót akarunk, ami demokratikus, szociális és figyelembe veszi az emberi jogokat - jelentette ki.

A 29 évvel ezelőtti események azért bírnak szimbolikus jelentőséggel ma is, mert akkor egy olyan folyamat kezdődött el Magyarországon, "aminek a keretében élhettünk, de ennek a kereteit ma folyamatosan lebontják" - mondta.


Képünkön:  Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnök-frakcióvezetője beszédet mond 2018. szeptember 11-én Sopron határában annál a határkőnél, ahol 1989. június 27-én Horn Gyula magyar és Alois Mock osztrák külügyminiszter átvágta a határkerítést, szeptember 11-én pedig több ezer kelet-német indulhatott a Német Szövetségi Köztársaságba. Mögötte Kovács László volt külügyminiszter, az MSZP korábbi elnöke, Gaál István egykori határőrtiszt és Budai Bernadett, a párt szóvivője.

MTI - Fotó: MTI/Nyikos Péter