Több százmilliót fizet vissza autós ügyfeleinek egy biztosító

2020. december 29. kedd 15:41

Több százmilliót fizet vissza autós ügyfeleinek egy biztosító

Több mint 700 millió forintot ajánl fel, akár jótékonysági célra, kgfb-s ügyfeleinek a Groupama Biztosító, amely azzal indokolta a gesztust, hogy a koronavírus-járványban csökkent az autóhasználat, így a balesetek száma is. 

 

 

A Groupama az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben azt írta, 2020-ban, különösen a csaknem két hónapig tartó kijárási korlátozások idején csökkent a lakosság autóhasználata, így a balesetek száma is visszaesett, ezért a Groupama Biztosító úgy döntött, akkor lehet méltányos ügyfeleivel, ha számukra felajánl egy egyszeri összeget, melyet akár jótékony célra is fordíthatnak.

Az ügyfelek a január első hetében induló és a február végéig tartó időszakban több lehetőség közül is választhatnak. Rendelkezhetnek arról, hogy a biztosító utalja át számukra a felajánlott összeget vagy kérhetik annak beszámítását a meglévő kgfb-szerződésük alapján fennálló díjfizetési kötelezettségükbe, de rendelkezhetnek arról is, hogy a biztosító az összeget jótékony célra használja fel az akció indulásáig kijelölt szervezet számára.

A biztosító a több mint 700 millió forintot a mintegy 250 ezer, egyedi kgfb-szerződéssel rendelkező ügyfelének úgy ajánlja fel, hogy az összeget az ügyfelek december 28-án hatályos kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának (kgfb) egyhavi díjrészével arányosan osztják fel. Így a felajánlás összege a személyautó üzembentartók esetében jellemzően 1500-4500, míg tehergépkocsik esetében 2500-7500 forint között van.

A felajánlás minden gépjárműtípus esetén jár, és minden magánszemély, egyéni vállalkozó, vállalkozás, jogi személy üzembentartó megkaphatja, aki december 28-án hatályos - és 2021. január 1-jével nem felmondott - egyedi, határozatlan idejű kgfb-szerződéssel rendelkezik a Groupama Biztosítónál.

A Groupama az összeg azon részét, melyről nem nyilatkoztak az ügyfelek, illetve számlaszámuk hiányában nem tudta számukra eljuttatni, teljes egészében a kiválasztott jótékony célra fordítja - írta a biztosító.

Az ügyfelek a Groupama Biztosító honlapjáról is elérhető online felületen, a https://groupama.hu/hu/akotelezo-johet-szivbol/ oldalon találhatják majd meg a részletes információkat. Itt lesz lehetőségük az azonosítást követően regisztrálni, és jelölhetik be azt is, hogy a rendelkezésükre álló megoldások közül melyiket választják:
megtartják vagy jótékony célra szánják a felajánlott összeget - ismertették.

A biztosítótársaság január első hetében ismerteti a felajánlás további részleteit és a választható jótékonysági célt. A Groupama egyben azt is hangsúlyozza, hogy a felajánlás egyszeri és nem jelent kötelezettségvállalást a jövőre nézve, továbbá nem jelenti az üzembentartó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjának, díjelőírásának csökkentését sem, az változatlan marad.

MTI