Országos tisztifőorvos: a védekezés új szakaszába léptünk

2020. május 04. hétfő 12:45

Országos tisztifőorvos: a védekezés új szakaszába léptünk

A járvány elleni védekezés új szakaszába léptünk; fokozatosan indulnak újra az egészségügyi ellátások - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján. 

 

 

Müller Cecília (képünkön) hangsúlyozta: a járvány folytatódik, ami fokozott óvatosságot, szoros adatkövetést követel, ezért változott a járvánnyal kapcsolatos információk közlése a koronavirus.gov.hu oldalon. Az összes fertőzött számán túl közlik az aktív esetek és a gyógyultak számát területi bontásban is.

Erről kifejtette: hétfőn 3035 az azonosított fertőzöttek száma, az aktív eseteké pedig 2054. Aktív esetek azok, akik "ma pozitívnak, betegnek, kezeltnek minősültek", számukba nem számítanak bele a gyógyult és elhunyt betegek.


Müller Cecília kiemelte azt is, hogy fokozatosan indulnak újra az egészségügyi ellátások, most még nem áll vissza a járvány előtti helyzet.

Háziorvoshoz telefonon kell bejelentkezni, járóbeteg-szakrendelőbe is csak előzetes bejelentkezéssel lehet menni - ismertette.

MTI