Orbán Viktor: az ország valamennyi településén lesz oltási akciónap

2021. december 03. péntek 08:20

Orbán Viktor: az ország valamennyi településén lesz oltási akciónap

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott interjút.  

 

 

 

Az elmúlt két hétben egymillió oltást vettek fel az emberek, közöttük volt mintegy 115 ezer olyan ember is, aki az első oltást vette fel - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hozzátéve, hogy a harmadik oltást a lakosság 27 százaléka adatta be, ez jóval magasabb, mint a tízszázalékos uniós átlag.

A kormányfő kiemelte, hogy a harmadik oltás felvételével a csökkenő védettségi szint újból 90 százalék fölé emelhető.

A miniszterelnök elmondta, hogy a következő időszakban a kormány mindenkit személyesen meg fog keresni, hogy értesítse az embereket, hogy csökkenőben van a védettségük foka és a következő időszakban minden településem oltási akciónapokat szerveznek, amitől Orbán Viktor azt reméli, hogy a harmadik oltás felvétele rakétasebességgel fog kilőni.

A pedagógus szakszervezet tanárhiánytól tart a kötelező oltások miatt, hiszen még mindig vannak olyan pedagógusok, akik nem oltatták be magukat.

A miniszterelnök arra kérte a tanárokat, hogy a gyermekeink érdekében vegyék fel az oltást.

Az új omikron variánssal kapcsolatban a kormányfő úgy fogalmazott, hogy egyelőre még bizonytalan minden és a tudósok közt nincs még konszenzus például arról, hogy mennyire fertőz, milyen konkrét tünetei vannak, de ennek ellenére jobb az óvatosság.

A napokban elfogadott gyermekvédelmi népszavazást ért ellenzéki és külföldi kritikákkal kapcsolatban kijelentette, hogy a saját gyerekeink nevelése ügyében megvan a saját véleményünk és továbbra sem szeretnénk, hogy ebbe bárki beleszóljon.

Orbán Viktor ennek kapcsán kiemelte, hogy számára fontos, hogy a gyerekeink magyarok legyenek és vigyék tovább a magyar kultúrát.

A most jelenlévő nyugati hullám, nem tartja tiszteletben, hogy a gyerekek nevelése a szülők joga - húzta alá. Megerősítette azt a korábbi álláspontját, ami arról szól, hogy nem megengedhető, hogy az LMBTQ-aktivistákat beengedjék a magyar iskolákba.

Ki kell állnunk a gyermekeink védelme mellett, ezért is lesz ezzel kapcsolatban népszavazás - jelentette ki.

A kormányfő emlékeztetett, hogy nagyon komoly ügyről van szó, a kormány csak az emberek támogatásával tudja megvédeni a magyarok érdekeit. Felidézte a 2016-os migrációval kapcsolatos népszavazást, akkor is nagy nyomást helyeztek a kormányra, hogy fogadjunk be migránsokat, de egy népszavazással sikerült mindezt megakadályozni.

Szóba került, hogy Brüsszelben felfüggesztették a hazánknak járó uniós kifizetéseket.

Zsarolnak minket, de ami jár, az jár. A gazdaságunk az egységes európai piac része, a pénz nekünk jár, és ezt a helyzetet nem lehet hosszútávon fenntartani - jelentette ki, jogtalannak nevezve az eljárást. Orbán Viktor reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az országnak járó pénzügyi forrásokat idővel megkapjuk.

Ha kitartunk, akkor győzni fogunk - tette hozzá.

EQM - Fotó: MTI archív