Orbán: mi be vagyunk oltva a woke-vírus ellen

2021. szeptember 23. csütörtök 13:18

Orbán: mi be vagyunk oltva a woke-vírus ellen

A Budapesti Demográfiai Csúcs 2015 óta minden második évben az a fórum, ahol politikusok, egyházi vezetők, szakértők, a média, a vállalati szektor és a tudomány képviselői megvitatják a legfontosabb, családokat érintő aktuális kérdéseket. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott. 

 

 

A Budapesti Demográfiai Csúcs nem csak egy konferencia. A demográfiai kérdések nehézséget nem csak a felismerések bonyolultsága adja. Legalább ilyen nehéz a felismerések politikai intézkedésekbe való átütetése - mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Kiemelte, miniszterelnöksége alatt is ez volt a legnagyobb kihívás.

Adrej Babis és Janez Jansa kollégámmal együtt akarjuk rábeszélni az uniós politikusokat arra, hogy ne támogassák a migrációt, ne támogassák az egyneműek családalapítását.

Együtt kell meggyőznünk az uniós politikusokat, hogy többé ne használják a Balkánt ütközőzónának saját kényelmük miatt. Szerbia és térsége nélkül az unió nem lehet teljes. Szerbia integrációját Magyarország támogatni fogja - jelentette ki.

A nyugati civilizáció nem képes reprodukálni magát. Sokan nem tudják eldönteni, hogy ez jó vagy rossz. Vannak, akik érzékelik a demográfiai problémát, de ezt a migrációval akarják megoldani. Ezek a gondolatok nem veszik figyelembe a demográfiai probléma kulturális vetületét - hangsúlyozta a kormányfő.

Hozzátette: nálunk a migráció identitáskérdés. Lehet, hogy a kieső munkaerő Európán kívül helyettesíthető, de Európában közös kultúra, hagyományok nélkül nem lehetséges az együttműködés, az együttélés.

Úgy látjuk, nyugaton már az óvodákban félre akarják nevelni a gyereket. Ez része az újmarxista mozgalomnak. Mi Közép-Európában ismerjük ezt, mi be vagyunk oltva a „woke-vírus" ellen, közel negyven évig ebben éltünk - fogalmazott.

A népességfogyás egyetlen megoldása, ha az állam segíti a családokat a családalapításban.

Öt pillére építették fel a családpolitikát:

a gyerek gazdasági előnyt is jelentsen,
a családok saját otthonba élhessenek,
a családpolitikát az édesanyákra kell építeni,
az országot családbaráttá kell tenni,
jogi alapon is támogatni kell a családokat és a kedvezményeiket.

A magyar családpolitika legfőbb vállalása, hogy gazdasági előnnyé tesszük a gyerekeket. Azt akarjuk, hogy a nők választhassanak, hogy dolgoznak vagy sem, de ne legyen egzisztenciális nyomás az, hogy dolgozik vagy sem. A GDP egy részét a családi kedvezményekre fordítjuk. Ezek fontos lépések, de nem elegendőek - húzta alá, hozzátéve, hogy 41 százalékkal csökkent 2010 óta a terhességek megszakítása.

Ezek nagy lépések, de még nem mindig az, ahová el akarunk jutni. Nehezíti a dolgunkat a nyugati politika is, mivel ránk akarják erőltetni a genderideológiát.

A védvonalak megerősítése érdekében népszavazásokat és nemzeti konzultációkat tartottunk. Így intézkedéseinkkel a magyar emberek akaratát érvényesítettük. Felhívta a figyelmet arra, hogy nyugaton senki sem kérdezte meg a lakosságot, mint gondol a genderideológiáról és az LMBTQ lobbiról.

Gyakran mondjuk, hogy szeresd felebarátodat, mint önmagadat. Ez nemcsak azt jelenti, hogy szolidárisak legyünk, hanem, hogy szeressük önmagunkat, szeressük a jövőnket. Ezt pedig csak a gyerekek vállalása által lehetséges - húzta alá.

Beszéde zárásaként elmesélte, Ferenc pápa a magyar családpolitikával kapcsolatban azt mondta neki, hogy ne torpanjanak meg, képviseljék továbbra is a családok érdekeit.

 

EQM - Fotó: Koszticsák Szilárd