Napelemes rendszereket létesítenek az OMSZ mentőállomásain

2018. július 12. csütörtök 14:34

Napelemes rendszereket létesítenek az OMSZ mentőállomásain

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kilenc mentőállomására lesz érvényes a beruházás , a fejlesztés során több mint 1300 napelemet helyeznek el - közölte a szolgálat csütörtökön az MTI-vel. 

 

A közleményben azt írták, a projekt a Széchenyi 2020 program keretében, mintegy 244 millió forintból valósul meg a budapesti Róbert Károly körúti irodaházban, Kaposváron, Egerben, Miskolcon, Kecskeméten, Szombathelyen, Szekszárdon, Tatabányán és Békéscsabán.

A tájékoztatás szerint az OMSZ a beruházással, a környezeti terhelés mérséklésével hozzájárul a helyi, tágabb értelemben a regionális környezeti állapot javulásához.

Hozzátették, hogy a telepítendő rendszerek méretük és csatlakozási módjuk alapján háztartási méretű kiserőműveknek minősülnek, ezért felszerelésük nem minősül építésiengedély-köteles tevékenységnek.

Az OMSZ július első hetében aláírta a szerződést a kivitelező céggel, a PS Sol - PC Ker Kft.-vel, a munkaterületek átadásával pedig valamennyi helyszínen megkezdődnek a kivitelezési munkálatok.

MTI - Fotó: Pixabay