Mindössze eggyel emelkedett egy nap alatt a fertőzöttek száma

2020. június 16. kedd 09:14

Mindössze eggyel emelkedett egy nap alatt a fertőzöttek száma

Meghalt két idős, krónikus beteg, és eggyel, 4077-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu kedd reggel. 

 

 

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 565-re emelkedett, 2516-en már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 996. Az aktív fertőzöttek 40 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 255 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 17-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint jelenleg 7545-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 236 828.

Kiemelték: a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.

A parlament várhatóan kedden szavaz a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatokról. "A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni, és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz - tették hozzá.

MTI