Milliós többletjuttatást kapnak a rendvédelmi dolgozók

2021. november 27. szombat 08:57

Milliós többletjuttatást kapnak a rendvédelmi dolgozók

Jövő év elején hat havi fegyverpénzt fizet ki a kormány a fegyveres és rendvédelmi szervezetek hivatásos tagjainak. Az úgynevezett fegyverpénzt 2019-ben jelentette be a kormány. A félévi jövedelemnek megfelelő juttatás három évente jár a rendvédelmi dolgozóknak, ha a gazdaság teljesítménye eléri az 5,5 százalékot. 

 

 


A rendőrök és a rendvédelmi szervek dolgozói kapják ezt a juttatást, amelyet az Orbán-kormányzat vezetett be, célja pedig egyértelműen az, hogy megőrizze ennek a szakmának a népszerűségét, őrködjön afelett, hogy folyamatosan legyen felvétel, illetve az ott dolgozók az állományban maradjanak - mondta Pásztor Szabolcs, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense.

A hat hónapos fizetést a legutóbbi intézkedések szerint azok kapják meg, akik 2020. január 1-je óta bent vannak a rendszerben, három éves és folyamatos a munkaviszonyuk, illetve a nyugdíjba vonulók kaphatják még meg ezt a fegyverpénzt meg - tette hozzá.

A kifizetésnek az ütemezése 2022. február elején lesz majd.

Ez a kifizetés 2023-ban lett volna esedékes, azonban a jelenlegi kormányzat válságkezelése és a gazdasági újraindítása érdekében különböző társadalmi csoportok esetében átcsoportosít, forrást hagy, likviditást bocsát rendelkezésre, és ezzel is segíti a kilábalást, a gazdaság újraindítását

Ezen testületek dolgozói fejenként nagyjából 900 ezer és kétmillió forintos kiegészítésre számíthatnak, a költségvetést pedig ez nagyjából 178 milliárd forinttal terheli meg, a kormányzat ennek jelentős részét már betervezte, és biztosítja a forrásokat arra, hogy 2022. február elején zavartalan legyen a kifizetés - mondta Pásztor Szabolcs.

EQM