Migránsokkal taxizó románokat kapcsoltak le Nagybaracskán

2020. február 24. hétfő 14:44

Migránsokkal taxizó románokat kapcsoltak le Nagybaracskán

Nagybaracskánál állították meg a rendőrök azt a két autót, amelyekben összesen tíz migráns utazott. 

 

 

 

A Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltség egyenruhásai hétfőn 2 óra 5 perckor Nagybaracska közelében igazoltattak egy osztrák hatósági jelzésű Renault és egy román honosságú Audi személyautót.

A járművekben a román sofőrökön kívül további öt-öt utas tartózkodott, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Ők a járőrök kérdésére szír állampolgárnak vallották magukat.

A gyanú szerint a szír férfiak illegálisan jutottak be az ország területére, a sofőrök pedig egy előre megbeszélt helyen vártak rájuk azért, hogy a csoport tagjait Magyarországon keresztül Nyugat-Európába juttassák.

A gépkocsivezetőket a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltségre előállították.

Őket a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették. A nyomozók előterjesztést tesznek a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására.

Az illegális migránsokat - meghallgatásuk után - a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: BKMRFK