Megfojtotta, aztán elásta az élettársát egy nő Dávodon

2021. szeptember 07. kedd 14:03

Megfojtotta, aztán elásta az élettársát egy nő Dávodon

Jogerősen tizenöt év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a dávodi asszonyt, aki 2019-ben megfojtotta élettársát, majd a holttestet elásta és vegyszerekkel öntötte le - tájékoztatta a bíróság az MTI-t. 

 

 

A táblabíróság aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett) emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 51 éves vádlottat.

Az asszony és a későbbi sértett egy közösségi oldalon ismerkedett meg 2018 végén, 2019 elején. Az 52 éves férfi Dávodon bérelt egy ingatlant, oda közösen költöztek be. Az asszony nem dolgozott és ellátásban sem részesült, míg a sértett alkalmi munkák mellett közmunkát végzett.

Az élettársak között gyakran alakult ki veszekedés és vita, főként amiatt, hogy az asszony nem végezte el a házimunkát, s emellett azt várta el a férfitól, hogy többet dolgozzon. Az állandó viták és veszekedések miatt a férfi június elején felszólította az asszonyt, hogy költözzön el, a nő azonban erre nem volt hajlandó, még rendőri intézkedést is kért, valótlanul arra hivatkozva, hogy élettársa bántalmazta.

Az év július 7-én az élettársak újra összevitatkoztak, a férfi megpofozta a vádlottat, aki ezt követően egy járóbottal nyakon ütötte a sértettet. A férfi röviddel később - egy fájdalomcsillapító bevétele után - eszméletét vesztette.

Az asszony nem hívott segítséget, hanem az eszméletlen férfi fejére egy nejlonzacskót húzott, és azt szorosan megkötötte a nyakán. Ezt követően a lábára egy kötelet kötött, majd a sértett testét egy gödörbe húzta és vegyszerekkel leöntötte, majd a mélyedést betemette.

A férfit munkatársai keresni kezdték, ekkor a nő a férfi telefonjáról üzeneteket küldött a saját készülékére azt a látszatot keltve, hogy külföldön dolgozik. Néhány nap múlva a vádlott az áldozat holttestét egy szemetesgödörhöz húzta, ismét vegyi anyaggal öntötte le, majd elhantolta.

A sértett halálát fulladás okozta. Az áldozat holttestét július 24-én találták meg.
Döntésével a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék ítéletét.

MTI