Még több vállalkozás igényelheti a gyorskölcsönt

2021. március 11. csütörtök 13:37

Még több vállalkozás igényelheti a gyorskölcsönt

Szélesebb körben biztosítja a kormány a tízmillió forintos újranyitási gyorskölcsönt, azt minden, a bezárásban érintett vállalkozás kérheti majd - számolt be egy újabb döntésről a miniszter. 

 

Gulyás Gergely elmondta: a kormány utasította a Magyar Fejlesztési Bankot, hogy ennek feltételeit mihamarabb teremtse meg, az Innovációs és Technológiai Minisztérium pedig a kereskedelmi és iparkamarához fordul, hogy a gyorskölcsön feltételeiről minél előbb értesülhessenek a vállalkozások.

Úgy fogalmazott: a bezárás sok vállalkozás számára okoz nehézséget, különösen a szolgáltató szektorban, a kormány ezért kiterjesztette a bértámogatásokat is minden bezárásra ítélt területre.

Az 50 százalékos támogatást az érintettek egész márciusra megkapják, mentesülnek a munkáltatói járulék, valamint a szociális hozzájárulási adó fizetése alól is, és a kata átalányadóját is elengedi a kormány márciusra az érintettek számára.

Eddig 50 milliárd 618 millió forintnyi bértámogatást fizetett ki a kormány, a megítélt összeg pedig 50 milliárd 857 millió, vagyis naprakészen folyósítják azt.

MTI